Se mai poate și mai rău ?

Ministrul Muncii, Familiei și Solidarității Sociale, Gheorghe Barbu, este iritat că la pensie se iese prea ușor. Dl ministru s-a declarat nemulțumit de faptul să anul trecut au fost pensionate medical 840 de mii de persoane, acuzând larghețea cu care medicii recunosc, iar comisiile specializate consacră, reducerea capacității de muncă a bolnavilor. „Trebuie să fie un lucru real și nu doar o dorință a unui cetățean care nu mai vrea să mai aibă activitate”, a spus cinic democratul Barbu. Demnitarul nu știe, se pare, că populația României este una bolnavă, majoritatea oamenilor suferind de cel puțin o afecțiune. Îngrijorător este că nici Ministerul Sănătății nu are o astfel de statistică și că specialiștii nu-și fac auzite vocile. Starea de sănătate a românilor este în continuă degradare, cauza fiind și inexistența unui sistem de prevenție eficient, pornind tocmai de la monitorizarea femeilor gravide. Așa se face că din ce în ce mai mulți copii se nasc cu probleme de sănătate, în timp ce imaginea medicului bătând pe la porțile pacienților este doar una idilică. Adâncirea disparităților sociale duce la proliferarea bolilor sărăciei și mizeriei, iar viitorul nu se arată deloc roz.
 

Ministrul Barbu nu are habar că aceasta este cruda realitate și că nimeni nu este încântat să sufere de o boală ce reclamă pensionarea. Pe de altă parte, suferința duce la scăderea randamentului la locul de muncă, maladii nemiloase fiind prezente și la lucrătorii mai puțin în vârstă. O statistică gri arată că, anul acesta, 8% dintre salariații su-ceveni au beneficiat de con-cedii medicale. O femeie intervievată de reporteri TV afirma resemnată că, după vârsta de 40 de ani, viața nu prea mai oferă bucurii, „întrucât apar bolile”. De altfel, toate sondajele evidențiază că românii se tem cel mai tare de boală, mai mult decât de război, sărăcie sau șomaj. Și când te gândești că ministrul Barbu vrea ca bărbații să iasă la pensie la 65 de ani, iar femeile la 60 de ani…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: