Oaspeți italieni la Iacobeni

Pentru locuitorii comunei Iacobeni, săptămâna aceasta are o semnificație deosebită. Ca toți bucovinenii care se respectă, oamenii de aici, cunoscuți ca buni și vrednici gospodari, s-au pregătit să primească oaspeți de seamă de peste hotare. Domnul Piergianni Fiorletta, primarul localității Ferentino (provincia Frosinone), însoțit de domnii Giuseppe Iorio, președintele Consiliului comunal, Mario Di Palma, vicepreședinte al Consiliului comunal, Maurizio Berretta, asesor activitate productivă turism și Giampaolo Fiorletta, om de afaceri din Ferentino, sosesc, diseară, pe Aeroportul Salcea, iar mâine dimineață vor fi la Iacobeni. Este o vizită mult așteptată, în urma căreia domnul Viorel Dranca, primarul Iacobenilor, și Consiliul Local din această localitate speră ca ea să se concretizeze prin elaborarea unui proiect de dezvoltare a comunei, în scopul punerii în valoare a potențialului turistic, agricol și de comerț existent.
 

După cum am înțeles, Ferentino este o așezare cu un potențial economic puternic, de aceea gazdele speră că italienii din localitatea amintită, considerați deja prieteni, vor avea în vedere acordarea unui sprijin pentru materializarea unui proiect de dezvoltare a turismului la Iacobeni. Se are în vedere realizarea unei stațiuni termale cu centre de recreere, centre terapeutice și centre de conferințe; construirea de hoteluri și zone agroturistice, recuperarea și reamenjarea locuințelor și utilităților existente. În privința agriculturii, autoritățile din Iacobeni se gândesc la realizarea și întărirea unor întreprinderi agricole cu potențial zootehnic; realizarea unei linii de prelucrare a cărnii (tăierea, conservarea și distribuirea produselor); crearea de facilități privind producerea și comercializarea produselor lactate. Referitor la comerț, aleșii obștii din Iacobeni vor discuta cu delegația italiană aspecte legate de realizarea unor facilități pentru prelucrarea și comercializarea ciupercilor, fructelor de pădure (afine, fragi, zmeură etc.), valorificarea produselor de artizanat. Ca o gazdă ospitalieră, domnul primar Viorel Dran-ca avea, ieri dimineață, un program foarte încărcat. Musafirii trebuie tratați în mod deosebit ca să se simtă bine. Cel puțin așa cum a fost tratată delegația din Iacobeni, care a vizitat Ferentino în luna mai a.c. De aceea, s-a îngrijit ca întregul program să decurgă fără nici un fel de probleme. Inclusiv întâlnirea de joi a oaspeților italieni cu prefectul județului și cu președintele Consiliului Județean, vizita la mănăstirile din nordul Bucovinei, întâlnirea de la Primăria Iacobeni cu consilierii locali și semnarea protocolului de înfrățire a celor două localități, alte manifestări. Delegația italiană va rămâne în județul nostru până duminică, 26 noiembrie. În acest răstimp, vom consemna, pe scurt, pentru cititorii ziarului nostru, diverse aspecte ale desfășurării vizitei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: