Consiliul Județean va semna un acord de colaborare cu provincia italiană Vibo Valentia

În provincia Vibo Valentia lucrează numeroși suceveni, majoritatea provenind din zonele Rădăuți, Marginea și Sucevița
În ședința Consiliului Județean din această lună va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de cooperare între județul Suceava și provincia Vibo Valentia din Italia. Acesta este cel de al doilea acord semnat de executivul județean, după cel din august, parafat la Suceava cu regiunea Abruzzo. În provincia Vibo Valentia lucrează numeroși suceveni, majoritatea provenind din zonele Rădăuți, Marginea și Sucevița. „Există un număr important de suceveni care lucrează în provincia italiană, fapt pentru care încercăm să aducem acest acord de cooperare într-un cadru oficial, să putem face cât de mult posibil ca locuitorii din cele două regiuni să poată folosi toate mijloacele de colaborare pe care noi putem să le punem la dispoziție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.
 

Provincia Vibo Valentia se află în partea de sud a Italiei, în regiunea Calabria, are o populație de circa 200.000 de locuitori, capitala fiind orașul Vibo Valentia. Domeniile în care se dorește colaborarea sunt învățământul și cultura, dezvoltarea economică, protecția mediului, asistența socială și protecția drepturilor copilului, sport și turism, administrație etc. În urmă cu trei săptămâni, președintele provinciei, Vicenzo Stagno, însoțit de un consilier superior din subordine, au venit în Bucovina în scopul cunoașterii realităților socio-economice ale zonei, a stabilirii de relații instituționale directe cu autoritățile locale, cât și pentru a identifica oportunității de colaborare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: