Peste 17.500 de suceveni

Ajutoare financiare la încălzire

Primăria Suceava a adunat 17.576 de cereri de acordare a sprijinului financiar pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2006-2007. Dintre acestea, 1785 provin de la beneficiari racordați la sistemul centralizat de termoficare, iar 2791 de la cei care își asigură confortul termic folosind instalații pe gaze naturale. Prelucrate și aprobate au fost 17.378 de solicitări, respinse fiind, pe motiv de neîncadrare în criteriile prevăzute de lege, un număr de 208 documentații. Primarul Ion Lungu a anunțat că acțiunea s-a încheiat, dar a precizat că familiile care nu și-au clarificat unele aspecte legate de primirea respectivului ajutor, vor putea face obiectul legii numai începând cu luna decembrie.
 

Comandamentul cu 40 de persoane al administrativului a lucrat în foc continuu la trierea solicitărilor, formularele urmând a fi trimise la Termica și Direcția Muncii pâ-nă 15 noiembrie. În sezonul rece anterior, în reședința de județ au existat circa 16.000 de beneficiari de ajutoare la încălzire, creșterea numărului acestora fiind pusă pe seama ridicării plafonului până la care se acordă sprijinul, dar și pe cea a nivelului scăzut al salariilor sucevenilor. Anul acesta prețul de referință al agentului termic este de 1,4 milioane lei vechi pe gigacalorie, față de 1,07 milioane lei vechi, anul trecut. Primăria va acorda și ajutoare suplimentare familiilor nevoiașe, suma acordată în urma anchetelor sociale fiind de 4 milioane de lei vechi. Criteriile de selectare principale referă la venitul realizat, numărul de membri din familie, o boală sau încadrarea într-un grad cu handicap, precum și alte situații sociale deosebite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: