625 de proprietari somați să-și reîmpădurescă terenurile

> Luna trecută, 65 de deținători au fost amendați pentru că nu au încheiat contracte de administrare a pădurii cu structuri silvice autorizate
Potrivit Codului silvic, cei care și-au tăiat arborii de pe suprafața deținută, legal sau ilegal, au obligația să împădurească suprafața respectivă, schimbarea destinației terenului fiind interzisă. Campania a fost inițiată anul trecut, deși Codul silvic este în vigoare din 1996 și încă de pe atunci trebuia să se intervină în acest sens. Aurel Dumitriu, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare, declară că, în urma controlului anual al regenerărilor în suprafețele despădurite proprietate particulară, au fost stabilite datele referitoare la programarea amplasării, volumul lucrărilor și numărul puieților necesar reîmpăduririi.
 

„Ca prim pas, s-au emis 625 somații pentru proprietarii a 761,02 de hectare, în funcție de răspunsurile proprietarilor respectivi urmând a decide dacă suprafețele respective vor fi împădurite de către proprietari sau de către ocoalele silvice de stat”, a relevat dl Dumitriu. Iertați nu sunt nici proprietarii care reclamă că li s-au furat arborii, actele normative în vigoare stipulând că trebuia asigurată paza, proprietarii fiind obli-gați să încheie contracte pen-tru administrare și pază. Ast-fel, pentru neîndeplinirea obli-gației deținătorilor de păduri de a le administra prin struc-turi silvice autorizate inspec-torii specializați au dat 56 de amenzi a câte 1000 RON. A-ceste sancțiuni au fost prece-date de emiterea de somații către deținătorii pădurilor respective în vederea intrării în legalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: