Pregătiți pentru iarnă

Prefectul Orest Onofrei a anunțat, vineri, că județul este pregătit pentru „o iarnă normală”, iar Comitetul județean pentru situații de urgență a stabilit un plan de măsuri cu ter-mene și răspunderi. „Suntem foarte bine pregătiți pentru a face față situațiilor unei ierni normale”, a spus dl Onofrei. El a spus că autoritățile sunt preocupate ca în perioada de iarnă să se asigure circulația și intervenția pe drumurile naționale și drumurile județene. „Trebuie să fim pregătiți să asigurăm intervenția pentru cazuri medicale, incendii sau blocări din cauza zăpezii”, a spus prefectul de Suceava.
 

Domnia sa a arătat că, pentru astfel de intervenții, cele două secții ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Suceava și Câmpulung Moldovenesc au în dotare câte trei utilaje performante cu lamă, freză și răspânditor, și alte trei utilaje de mare capacitate cu lamă și răspânditor în urma unui contract cu o firmă de specialitate. De asigurarea traficului pe drumurile județene se va ocupa societatea Drumuri și Poduri SA a Consiliului Județean Suceava. Dl Onofrei a mai spus că sunt asigurate și stocuri de sare și de amestec de nisip și sare pentru combaterea lunecușului. În ultimele ore, în zona de munte a județului Suceava a nins, iar vineri dimineața stratul de zăpadă depus pe carosabil a fost de aproximativ 2 centimetri pe traseele Gura Negri-Călimani și Tarnița-Holda. Directorul SC Drumuri și Poduri SA Suceava, dl Eugen Girigan, a declarat că stratul de zăpadă depus a fost îndepărtat, iar unitatea este pregătită să intervină pe toate traseele județene pentru combaterea lunecușului și îndepărtarea zăpezii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: