Discriminarea financiară a zonei montane, combătută cu subvenții

> Crescătorii suceveni de bovine de la munte primesc de la Guvern sprijin de 45 miliarde de lei vechi
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale acordă sprijin financiar pentru creșterea celor 45.000 de bovine din zona de munte a județului Suceava. Aceasta potrivit OG nr. 1289/2006, ajutorul fiind de 1,5 milioane lei pe cap de bovină. Dragoș Juravle, director executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, declară că, până acum, s-au achitat subvenții pentru 30.000 de capete, în sumă de 45 de miliarde de lei vechi. Pentru a intra în posesia banilor, deținătorii trebuie să figureze în Registrul agricol și să prezinte biletul de proprietate asupra animalelor.
 

Termenul limită este 15 noiembrie, însă directorul Juravle spune că restul banilor va ajunge la crescători în zilele următoare. Sprijinul s-a acordat în premieră anul acesta, șeful DADR precizând că nu este exclus ca acesta să fie valabil și în 2007. „Este un început, ajutorul financiar în cauză fiind reglementat de Legea zootehniei. În Uniunea Europeană, sprijinul pentru crescătorii de animale din zona de munte este foarte consistent și, probabil, va continua și în țara noastră. Zona montană a fost discriminată în comparație cu cea de la șes, care a beneficiat, anual, de diferite forme de sprijin”, a precizat Dragoș Juravle. În zona montană a județului Suceava se află un număr de 45 de unități teritorial-administrative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: