Apel din suflet, către oameni cu suflet

Un copil de 13 ani din Câmpulung Moldovenesc, suferind cu inima, are nevoie urgentă de încă o operație

Când s-a născut, în martie 1993, Vladimir-Florin Beghean din Câmpulung Moldovenesc era un copil normal, simpatic și vioi, nimic neprevestind că drumul său spre maturitate va fi bătătorit de necazuri. Chiar și mai târziu, când s-a făcut „băiat mare”, pentru mers la școală, Vladimir juca fotbal, se bucura de tot ceea ce este frumos în jurul său. Dar au venit zile grele, de neînchipuit pentru el și familia sa. Inima copilului a început să o ia… razna, să-i joace feste la cel mai mic efort. După primele consultații medicale, s-a stabilit că Florin suferă de o stenoză aortică valvulară severă, care impune intervenție chirurgicală de urgență. Cum viața îi era în pericol la o vârstă fragedă, a fost transportat de urgență la o clinică de cardiologie din Târgu Mureș, unde medicii au dispus că trebuie operat.
 

Pe data de 17 noiembrie 2003, i s-a înlocuit o valvă cu o proteză mecanică și i s-a prescris un tratament permanent cu o sumedenie de medicamente, tratament pe care trebuie să-l urmeze cu strictețe: trombostop, heparină, dipiridamol, aspenter, glucoză, ampicilină etc. Toate acestea costă bani, un efort financiar care a devenit o povară pentru părinții săi. Pe data de 25 octombrie a.c., micul pacient a fost din nou la clinica din Târgu Mureș. Pe baza anamnezei și a investigațiilor clinice și paraclinice, având în vedere hipertrofia ventriculară stângă, cadrele de specialitate de aici au recomandat internarea sa, în luna ianuarie 2007, din nou, pentru încă o intervenție chirurgicală. Această veste a căzut deosebit de greu pentru cei care i-au dat viață, dintr-un motiv lesne de înțeles. Ei sunt oameni simpli, au un venit modest, iar deplasarea la Târgu Mureș, cazarea, fie și pentru câteva zile și nopți aici, costă bani. De unde? Mama lui Vladimir-Florin nu doarme nopțile și se gândește ce-i de făcut, cine ar putea-o ajuta. Chiar așa… Cine o poate, oare, ajuta.? Nu-i vorba de o sumă colosală. Pentru unii oameni, patroni sau administratori de firme, societăți cu beneficii de ordinul miliardelor, acest ajutor ar însemna un mizilic, o nimica toată, poate câteva sticle de vin mai puțin la niște mese festive… Ar fi o faptă creștinească, un gest de neuitat. Familia Beghean nu și-a deschis un cont, dar poate fi contactată la telefonul 310138. Un ajutor cât de mic ar însemna pentru ei și fiul lor aflat la necaz o mare mână de ajutor întinsă la timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: