Test Prima – sancționată cu 1 miliard de lei vechi

Aceasta este cea mai mare amendă dată vreodată de lucrătorii specializați, firma fiind găsit vinovată de emisia repetată în atmosferă de compuși periculoși pentru sănătatea oamenilor > Pe numele Test Prima se efectuează și cercetări penale sub aspectul nerespectării prevederilor legale privind asigurarea depozitului de deșeuri Mirăuți
Comisarii județeni de mediu au sancționat administratorul rampei de deșeuri menajere a municipiului Suceava, Test Prima, cu suma de 1 miliard de lei vechi. Potrivit comisarului-șef Constantin Harasim, societatea a neglijat aspectele ce țin de exploatarea corespunzătoare și de luarea unor minime măsuri de prevenire a disconfortului creat locuitorilor din cartierul Burdujeni, precum și din comunele Ipotești și Bosanci și orașul Salcea. „Disconfort cauzat de arderea necontrolată repetată a deșeurilor neselectate adunate de la populație, agenți economici și instituții, în atmosferă ajungând produși care pot fi de-a dreptul periculoși pentru sănătatea oamenilor”, arată dl Harasim, menționând că a devenit o adevărată practică recuperarea prin incinerare a fierului vechi din cauciucuri, componente electronice și materiale plastice.
 

Pentru emisii de noxe în atmosferă, în mai 2006, Test Prima a fost doar avertizată de către lucrătorii specializați de mediu, anul trecut fostul administrator Florconstruct fiind „taxat” doar cu 60 de milioane de lei vechi. Pe de altă parte, în iulie, pe numele Test Prima, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a făcut și o sesizare penală pe motiv de nesecurizare a depozitului de gunoi. Societatea trebuia să asigure paza obiectivului, pe suprafața acestuia nefiind permise accesul persoanelor străine și desfășurarea de activități de ardere a deșeurilor în vederea colectării fierului vechi. La se-sizarea Comisariatului, In-spectoratul de Poliție Județean a făcut cunoscut, printr-o a-dresă, că față de Test Prima se efectuează cercetări penale sub aspectul nerespectării prevederilor legale privind asigurarea depozitului de deșeuri Mirăuți. Nu în cele din urmă, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu cere și implicarea autorităților locale. „După lege, trebuia desemnat un administrator printr-o ho-tărâre de Consiliul Local, în prezent acesta fiind numit, pur și simplu, de primărie, pentru a gestiona respectiva activi-tate. Primăria este autoritatea publică locală care, potrivit legislației, este pe primul loc în organizarea activităților de colectare, contractare a unui administrator, statuare, prin hotărâri de consiliu, a obli-gațiilor și sancțiunilor ce revin operatorilor de salubrizare și producătorilor de deșeuri”, a relevat comisarul-șef Con-stantin Harasim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: