Proza contemporană, la C.N. „Petru Rareș“

Oaspeții colegiului sucevean vor fi prozatorii ieșeni Lucian Dan Teodorovici și Florin Lăzărescu (recent premiant al Târgului de carte de la Frankfurt)
Doi tineri prozatori ieșeni vor fi, sâmbătă, de la ora 13.30 (aulă), oaspeții Colegiului Național “Petru Rareș” Suceava care, de câțiva ani (dar continuând, credem, o tradiție, acum revigorată), scoate, unul câte unul (ba… grup după grup) tinere talente în ale literaturii. Cei doi oaspeți sunt – ne-a informat poetul Dan Prodan, președintele Asociației culturale “ArtFest” – scriitorii Lucian Dan Teodorovici (originar din Dornești și, până nu demult, redactor-șef al prestigioasei edituri Polirom) și Florin Lăzărescu.
 

Ei se vor afla în fața elevilor cu cele mai proaspete cărți ale lor; primul cu “Atunci i-am ars două palme” (Polirom, 2004), al doilea cu “Trimisul nostru special” (Polirom, 2006). Adăugăm că, la recenta ediție a Târgului de carte de la Frankfurt (cel mai mare astfel de târg din lume, care în 2006 a adunat peste 7000 de expozanți, din 112 țări ale lumii), Florin Lăzărescu a fost dis-tins, pentru romanul ce va urmează a fi prezentat și sucevenilor, cu Premiul II, la secțiunea “Literatură est-europeană”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: