Către Primăria Suceava

„Propuneri civice, de interes general“

Societatea culturală „Ștefan cel Mare și Sfânt” dorește aducerea imaginii domnitorului în civilizația modernă
Societatea Culturală „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Bucovina a trimis Primăriei Suceava, săptămâna trecută, printr-o adresă, câteva „propuneri civice de interes general”, menite să impună figura istorică a domnitorului. Potrivit președintelui societății, dr. Mugur Andronic, directorul general adjunct al Complexului Muzeal Bucovina, una dintre propuneri se referă la crearea unui banner, amplasarea lui în fața Casei de Cultură, banner pe care să fie inscripționat „Suceava, reședință voievodală a celui mai mare român – Ștefan cel Mare și Sfânt”. De asemenea, o altă idee este inscripționarea cu același mesaj a unor indicatoare la cele câteva intrări în municipiu. Dr. Andronic a mai spus că, dacă primăria nu va agrea varianta cu Casa de Cultură, „propunem amplasarea unui basorelief sau bust al domnitorului în holul primăriei”.
 

Societatea culturală „Ște-fan cel Mare și Sfânt” s-a în-ființat în 1990 și are în primul rând scopul „întrajutorării cul-turale a românilor din ținutu-rile ocupate în 1940”, din Nordul Bucovinei și din Repu-blica Moldova. În afară de schimburile și activitățile culturale, o altă acțiune importantă este donația de carte. Dl Andronic a precizat că anul acesta societatea a făcut două donații de carte pentru profesorii și învățătorii din Slatina-Ucraina, iar alta pentru școala din Roșa, sub-urbie a Cernăuțiului. „Facem un apel către cetățenii orașu-lui care doresc să doneze carte de beletristică, pentru Ucra-ina și Republica Moldova. Poate să fie și literatură străină (clasici ai literaturii univer-sale), în limba română, evident. Este mare nevoie de carte românească la Cernăuți”. Cei care doresc să urmeze îndem-nul de mai sus, se pot adresa dlui Andronic, la sediul CMB, la telefonul 212138, sau la se-cretariatul instituției, telefon 216439.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: