170 de ani de la nașterea lui I. G. Sbiera

Omagiu în „casa cărților“ ce-i poartă numele

Sala “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” a găzduit, ieri, o manifestare dedicată patronului spiritual al așezământului cultural. La eveniment au luat parte, alături de Gabriel Cărăbuș, directorul bibliotecii, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, Cătălin Nechifor, director în Consiliului Județean, consilierul O-vidiu Milici, elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” Suceava, însoțiți de dna prof. de istorie Eugenia Fărcuț. Autoarea singurei monografii dedicate lui I.G. Sbiera, dr. Alis Niculică, a vorbit despre viața și opera cărturarului bucovinean.
 

Începând de ieri, la Bi-blioteca “I.G. Sbiera” funcționează și o bibliotecă virtuală, care cuprinde, potrivit declarațiilor directorului Gabriel Cărăbuș, câteva mii de volume, în mare parte în limba engleză. “Avem 11 calculatoare conectate la internet, pe care cei interesați pot să le folosească în mod gratuit, pe baza legitimației de bibliotecă. Deocamdată bibliotecarii lucrează într-un singur schimb, dar, dacă va fi nevoie, vor lucra și în două schimburi”, a spus dl Cărăbuș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: