La Dragoșa, apa face ravagii

Începând din anii 1970 – 1972, apa pârâului Dragoșa, ce duce spre satul cu același nume (Dragoșa, comuna Frumosu), face ravagii pe raza acestei localități atunci când își iese din maluri. Când vine puhoiul, parcelele a 43 de cetățeni și 6 case de locuit, printre care și gospodăria mea, sunt atacate. În anii 1970, 1976, 1982, 1993, 1997 și 2002, am trecut prin momente de groază, fiind silit să părăsesc, în momente de cumpănă, locuința, fiind amenințat de vâltoare. Bineînțeles că urmele inundațiilor din anii menționați mai sus se pot vedea și acum. M-am adresat diferitor organe, județene și centrale, inclusiv celor de la mediu, la fața locului au venit diverși inspectori, au făcut fotografii și cu asta am rămas. Mai sus de casa mea, există o curbă, iar aici malul trebuie adâncit, altfel, în unele perioade de timp, rămânem cu casele ca pe o insulă, cea mai afectată fiind casa mea.
 

Mai mult ca atât, de o parte și de alta a drumului comunal ce duce spre satul Dragoșa, numit „șesul Dragoșei”, locuiesc 16 oameni, șanțurile sunt înfundate cu rumeguș, pietre și gunoaie, iar apa se scurge pe drum, pe o distanță de 600 m l. și se revarsă tot spre locuința mea și pe terenul agricol, distrugându-mi recolta. Anul acesta, din cauza faptului că suprafața cultivată cu cartofi a fost sub apă, nu am recoltat nimic. M-am adresat, cerând sprijin, Primăriei Frumosu, dar fără nici un rezultat. Mă îngrozește faptul că, în primăvară, după topirea zăpezii, iarăși voi avea parte de puhoaie. Scriu aceste rânduri cu gândul că cei îndrituiți vor găsi niște bani, fie ei și din fonduri europene, pentru executarea unor lucrări, care să ne ferească de amenințarea apei. Numai voință și spirit gospodăresc de-ar fi! VASILE T. SOLCAN satul Dragoșa, comuna Frumosu

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: