Europa poate alege

Cătălin Nechifor este director în Consiliul Județean Suceava și lider județean al tinerilor PSD-iști. El lucrează de foarte mult timp în umbra președintelui CJ, Gavril Mîrza, și a învățat să fie disciplinat și corect. Din când în când derulează și activități politice pe cont propriu, care au real succes. Privit separat, acest personaj politic are atuurile necesare unui viitor om politic sucevean de anvergură, și asta nu poate decât să ne bucure. Cornel Grosaru este opusul dlui Nechifor. Lucrează la Termica, e inginer și a cochetat destul de mult timp cu dreapta politică suceveană. Cornel Grosaru nu prea acceptă să fie dominat în idei și are foarte multă energie, pe care încă o consumă în acțiuni cu caracter civic și care scot banii din buzunarul său fără să-i aducă mare profit. Știe să adune oamenii în jurul său și de mai mult timp este un lider local consacrat, care e ascultat chiar dacă nu de fiecare dată știe să lase și pe alții să vorbească.
 

Rigurozitatea și disciplina lui Nechifor reprezintă exact opusul „nebuniei” lui Grosaru. Fiecare dintre ei are însă ceva care îți dă speranțe că, totuși, nu e chiar totul pierdut la nivelul politicienilor pe care-i va avea Suceava în curând. Într-un fel sau altul poți respecta ceva la cei doi lideri, suficient ca să le votezi echipa sau proiectule proprii. Luni seara cei doi tineri politicieni au stat unul lângă celălalt la deschiderea celei mai importante acțiuni de tineret din județ, „Săptămâna Europeană a Tineretului”, și, spre deosebire de „mai-marii” județului, nu au avut puseuri de personalitate și nici nu și-au dat picioare pe sub masă. Declarațiile celor doi au fost la subiect și, culmea!, de laudă unul la adresa celuilalt. Probabil că și ei s-au cam săturat de răfuielile meschine de mulți ani ale celor a căror ideologie o susțin. Și e bine așa. E bine, pentru că Europa ne-a demon-strat că nu ține cont de cât de… ”lider” ești într-o comunitate dacă într-adevăr nu ai calitățile necesare. Din punctul meu de vedere, cei doi – Cornel Grosaru și Cătălin Nechifor – sunt exponenții noii clase politice sucevene. Dacă vor confirma, rămâne de văzut, însă e doar dreptul lor să o facă și obligația noastră să-i încurajăm.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: