Parteneriatul cu Guizhou, China, o oportunitate care nu trebuie ratată

Semnarea unui parteneriat cu unitatea administrativ-teritorială chineză vine pe fondul inaugurării Centrului economic „Bucovina”, acesta urmând a constitui un punct de atracție pentru investitorii străini, inclusiv cei chinezi
O delegație a Consiliului Județean se află, în perioada 16-26 octombrie, într-o vizită în provincia Guizhou din China. Delegația este condusă de către șeful executivului județean, Gavril Mîrza, din aceasta făcând parte și directorii din cadrul administra-tivului Petru Știrbu și Cătălin Nechifor, precum și consilierul județean Bogdan Cristache. Vicepreședintele Consiliului Județean Stela Acatrinei este de părere că această vizită este mai mult decât oportună, ținând cont de mărimea provinciei, cu 36 de milioane de locuitori, dar și de potențialul economic al acesteia. Semnarea unui parteneriat cu respectiva unitate administrativ-teritorială este bine venită, opinează dna Acatrinei, mai ales în perspectiva inaugurării, pe 10 noiembrie, a Centrul economic „Bucovina”, acesta urmând a constitui un punct de atracție pentru investitorii străini, inclusiv cei chinezi.
 

„Poporul chinez, care este foarte inventiv, va găsi un bun loc de desfășurare a anumitor activități economice și, cu siguranță, vor fi încheiate parteneriate în acest sens”, a precizat adjunctul PRM al șefului administrației județene. Pe de altă parte, afirmă domnia sa, orice deplasare făcută peste hotare este importantă, cheltuielile făcute fiind de natură să aducă beneficii multiple pe plan județean. Dna Acatrinei respinge, astfel, unele speculații din presa locală, potrivit cărora costurile „ieșirii” se ridică la circa 320 milioane lei vechi, fiind suportate integral din bugetul județean. Vicepreședintele Consiliului Județean susține că încă nu se știe cu exactitate care sunt dimensiunile acestora, întrucât nu sunt cunoscute condițiile din protocolul vizitei, respectiv care cheltuieli vor fi suportate de partea română și care de către gazdele chineze. „Contravaloarea biletelor de avion, a cazării și mesei, ar putea fi asigurată de partea chineză. De altfel, în momentul în care dl președinte Gavril Mîrza va sosi în Suceava, va face un decont, care nu este secret și, ulterior, va informa, despre obiectivele și rezultatele vizitei, și plenul deliberativului”, a conchis dna Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: