Semne de mirare

> Concerte subacvatice și record mondial. Cântăreața britanică Katie Melua și-a mutat, vremelnic, studioul de înregistrări pe o platformă marină din Marea Nordului, unde trupa care o acompaniază a reușit să doboare recordul în materie de “concert subacvatic”. Solista și 5 membri ai trupei au susținut luni câte două concerte a câte o oră, la peste 300 de metri adâncime, publicul fiind format din lucrători ai unei platformei aparținând companiei Statoil. Conform declarațiilor cântăreței, pentru agenția Reuters, perioada de pregătire a concertului a semănat cu o operațiune militară. Cântăreața, în vârstă de 22 de ani, și colegii săi au fost supuși, în prealabil, unor teste riguroase și au făcut un exercițiu de supraviețuire în medii ostile, la Bergen, în Norvegia.
 

> Campioană mondială prin forțe proprii. Numărul femeilor care își etalează musculatura “lucrată” în competiții de gen este, de la an la an, din ce în ce mai mare. Câștigătoarea din acest an a Campionatului Mondial de Culturism este Elena Shportun, o rusoaică de 29 de ani, provenind din regiunea Krasnoiarsk. Ea se antrenează de 10 ani; inițial, intrase într-o sală de fitness pentru a scăpa de grăsimea nedorită de pe șolduri, iar apoi… a ajuns la performanță. În Rusia, ea deține 4 medalii la competiția națională de profil, dar, pentru a ajunge la mondialele din Spania, ea a declarat că a făcut rost foarte greu de fondurile necesare, prietenii fiind cei care au ajutat-o cu 1500 USD, bani de împrumut… Iar costumul de scenă și l-a cusut singură… Elena este licențiată în economie și, în timpul liber, brodează macrameuri… > Cu taxiul, de la Londra în Maroc! Se știe că taximetriștii pot deveni eroi ai unor întâmplări cu totul neprevăzute… Londonezul Lark Thurbin a fost oprit de doi clienți, în centrul capitalei Angliei, care i-au cerut să-i ducă în Maroc. Richard Connolly și Steve Shanyanski (ziariști de profesie) sunt cei doi călători, iar șoferul a crezut, mai întâi, că este victima unei farse regizate pentru camera ascunsă. Fiindcă în 14 ani de când e taximetrist nu i s-a mai întâmplat așa ceva, Lark a refuzat mai întâi. Dar, după ce s-a consultat cu prietena sa, Alison, a acceptat, plecând cu cei doi la Marakesh, cale de 3200 km. Prețul călătoriei: 8000 lire sterline. > O bătrânică a mâncat, într-o viață, o… plajă întreagă! Găinilor, nisipul le face bine la digestie… Dar o bătrânică din India a mărturisit recent că ingurgitează câte un kil de nisip pe zi, în trei “prize”, și că nisipul îi face bine… Ram Rati are 80 de ani și spune că și-a îmbogățit astfel meniul zilnic încă din copilărie. Inițial, din joacă. Apoi, văzând că nu i se întâmplă nimic, din plăcere… > Mașină de spălat oameni. Specialiști japonezi au pus la punct o mașină de spălat oameni. Cu bule! Mașinăria are o mulțime de senzori, care reglează temperatura, cantitatea de bule necesare, aromele. O astfel de idee a apărut după ce specialiștii respectivi aflaseră că mulți bătrâni din Japonia nu mai reușesc să se spele singuri…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: