18 mii de suceveni vor primi ajutor financiar la încălzire

La analizarea dosarelor vor lucra 40 de funcționari ai Primăriei
Primăria Suceava și conducerea Termica inițiază o serie de dezbateri cu asociațiile de locatari, pe marginea acordării sprijinului financiar la încălzire în iarna 2006-2007. Ion Lungu, șeful municipalității, spune că urmează a fi stabilite fluxul informațional între părțile amintite și Direcția Muncii, modelul de formular și modalitatea de depunere a documentelor. Domnia sa a precizat că ajutoarele se acordă în funcție de venitul net pe membrul de familie și de valoarea facturii. Beneficiari vor fi cei racordați la sistemul centralizat de termoficare, cei care se încălzesc cu gaze naturale și cei care locuiesc la case.
 

La energia termică în sistem centralizat, factura este subvenționată cu 90 până 20 la sută din valoare, iar deținătorilor de centrale indi-viduale li se acordă un sprijin variind între un maxim 2,1 milioane lei vechi și un minim de 150 de mii de lei vechi. Familiile care folosesc combustibili solizi și sunt beneficiare ale ajutorului minim garantat vor primi 500 de mii de lei vechi pe lună. În campania de stabilire a ajutorului respectiv, Primăria municipiului Suceava va mobiliza un număr de 40 de funcționari, acțiunea de verificare a dosarelor urmând a fi dată gata la mijlocul lui noiembrie. Sprijinul financiar la încălzire se acordă pentru intervalul noiembrie 2006 – martie 2007, de acesta estimându-se a beneficia circa 18.000 de suceveni. Prețul local de referință al gigacaloriei va fi stabilit în ședința extra-ordinară din 12 octombrie, acesta urmând a crește, potrivit primelor estimări, de la 1,07 milioane lei vechi la 1,4 milioane lei vechi. Prețul național de referință a fost adaptat recent, la un nivel de 2 milioane lei vechi pe gigacalorie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI