Koneț Filma

Sfârșitul filmului, cum, în traducere, sună, exact, în românește (și în retroversiune, adică din română, în rusă, e la fel), expresia din titlu. S-a stabilit: am intrat în Evropa, tanti Monica va deveni, pentru merite deosebite în combaterea corupției, ditamai comisarul european (păi, n-a numărat dumneaei termopanele și ouăle lui Năstase, n-a arestat dumneaei șacalii și rechinii industriei românești, ăia de ne-au lăsat numai în chiloți, ba, pe deasupra și o duzină de iepuri de la vamă?; n-a tras cu pușca, pardon!, puștile lui Miki Șpagă, legată la ochi, cum îi șade bine unei doamne Justiție, după corupți?; n-a schimbat dumneaei codurile de procedură penală și civilă, cum a vrut și când a vrut, că nu se mai înțelege om cu femeia lui, în instanță, darămite procuror cu judecător, bașca avocat?), nenea Oli Rehn și taica Frattini vor mai mânca un picuț ciuperci prin România, că tot e toamnă și s-au făcut opinticii, după care pupa-vom, în acordurile imnului european, toți, Piața Endependenții.
 

Mugur Geu

Unde mai pui că avem un procuror general al Româ-niei de numai 33 de ani de anișori (și femeie, pe deasupra, în premieră națională), cu o ascensiune fulminantă în magistratură, numită Kovesi, cu umlaut pe O, care, la Sibiu, a prins cu mânuța ei legală sumedenie de organizați într-ale crimei. Iar, la servicii, dar nu vă gândiți, oameni buni, la cele pe care nu le aveți din cauză că s-a furat tot în România, ci la cele secrete, SRI și SIE, avem, în sfârșit, șefi. Și ce șefi! Unul de la putere, unul din opoziție. O mână spală pe alta și amândouă… Băsescul (dl președinte trebuie articulat hotărât, căci e unic în peisajul republican jalnic pe care l-a avut țara). Koneț filma!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI