Montând tăblițe indicatoare pe marginea drumurilor naționale

CJ riscă să fie acuzat de deturnare de fonduri

Referindu-se la tăblițele indicatoare de intrare în județ, conducerea Consiliului Județean Suceava este de părere că ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, este pe „contrasens”. Șeful Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Radu Avădanei, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că administrația județeană nu poate monta table indicatoare pe marginea drumurilor naționale, obligația revenind Administrației Naționale a Drumurilor (AND). „Consiliul Județean Suceava a făcut demersuri de peste 6 ani la Ministerul Transporturilor pentru amplasarea unor monumente care să marcheze intrările în județ, dar nu a obținut aviz”, a explicat dl Avădanei.
 

Directorul DJDP a precizat că instituția pe care o reprezintă nu poate investi în astfel de situații, deoarece ar putea fi acuzată de deturnare de fonduri. În consecință, Consiliul Județean a trimis câte o adresă oficială ministrului Gheorghe Flutur și ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului, Radu Berceanu, prin care se prezintă cum stau lucrurile. „Am sesizat pe ministrul Berceanu despre faptul că semnalizarea rutieră pe drumurile europene și naționale din județ nu corespunde normelor de securitate, lucruri care ne-au fost aduse la cunoștință și de operatorii de turism din zonă, parlamentari de Suceava și ministrul Flutur”, a mai spus șeful DJDP, Radu Avădanei. Prezent la Suceava, la finele săptămânii, ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur, s-a arătat contrariat modul cum arată intrările în județ, cerând președintelui executivului județean, Gavril Mîrza, să se ocupe de tablele indicatoare de la limita județului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI