Pentru achitarea manoperei la casele sinistraților din Arbore

Autoritățile județene nu au bani

Autoritățile județene termină de construit casele sinistraților din Arbore, cu lucrări făcute pe datorie. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că Prefectura și Consiliul Județean vor iniția un proiect de HGR pentru alocarea unor sume pentru achitarea manoperei. “S-ar putea să rămânem cu o povară de câteva miliarde de lei vechi pentru manoperă, în condițiile în care toate locuin-țele au fost construite numai prin efortul propriu al instituțiilor și oamenilor de a-faceri din județ”, a spus prefectul Onofrei.
 

Domnia sa a arătat că execuția nu poate fi oprită în această fază, doar la distanță de câteva zile rămase până la finalizare; iar sprijinul guvernamental este absolut necesar, mai ales în condițiile în care executivul central “nu a participat cu bani foarte mulți”. “În județ este dificil de găsit bani lichizi, întrucât și donațiile pot fi făcute doar cu respectarea legii”, a subliniat prefectul Orest Onofrei. Suma necesară pentru achitarea manoperei pentru o casă se ridică la aproximativ 200 de mili-oane de lei vechi. În inundațiile de la sfârșitul lunii iulie, în comuna Arbore, viitura a curmat 11 vieți omenești și a distrus în total 28 de case.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI