În perspectivă

Acord de colaborare Suceava – Guizhou

Județul Suceava va încheia un acord de cooperare cu provincia Guizhou din China. Aceasta după ce aleșii județeni și-au dat girul pentru parteneriatul pus la cale în luna august, în timpul unei vizite în Bucovina a ambasadorului Chinei la București, Wang Thiesan. „Aceste demersuri reprezintă aplicarea în practică a unuia dintre obiectivele generale ale Consiliului Județean, cu privire la extinderea și dezvoltarea relațiilor de colaborare cu un număr cât mai mare de regiuni, atât din Europa, dar și de pe alte continente, care să ne permită realizarea unor obiective comune, cu beneficii pentru fiecare partener”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza.
 

Domnia sa a mai spus că acordul de colaborare oferă noi oportunități de a face cunoscute disponibilitățile județului din diverse domenii de activitate, precum și pentru atragerea în zonă a unor oameni de afaceri chinezi. O delegație a Consiliului Județean va pleca în Republica Populară Chineză în perioada următoare. Respectiva provincie este situată în sud-estul Chinei, are o suprafață de 176.000 kmp, reprezentând 1,8% din suprafața țării asiatice. În componența unității administrativ-teritoriale intră 529 de localități, populația acesteia depășește 39 de milioane de locuitori, fiind aproape dublă în com-parație cu cea a României.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI