Arbore

„Sunt acuzat de furt pe nedrept”

Afirmă un beneficiar al Legii 416 din comuna sinistrată
O vizită matinală la redacție. Mihai Pușcașu, din comuna sinistrată Arbore, cătrănit, în căutarea unui sprijin. Locuința domniei sale nu a căzut pradă furiei lui Dumnezeu. În schimb, el, om cinstit, după cum afirmă, a căzut pradă furiei, pe care n-o înțelege, a autorităților și a unor vecini. „Eu, care sunt înscris la 416 (n. red., Legea venitului minim garantat), am primit ordin de la dom’ primar să păzesc 2 – 3 remorci aduse de viitură. În piața din Arbore le păzeam. Lemn adus de apă, care trebuia luat de fiecare cetățean, care după cum își recunoștea materialul. Am fost acuzat, și a venit și Poliția la mine, în percheziție, că am furat această cantitate. Nu am furat nimic, și ancheta a demonstrat lucrul acesta. A venit un anume Gheorghe Cheraru, în piață, cu o zi înainte, și mi-a spus că are acordul dlui primar Tiron să ridice lemnul. Dacă dom’ primar a spus… L-am dat. A doua zi m-am trezit cu poliția la mine. Personal, cred că Ion Ciobâcă, cel care se dă șeful pieței, dar nu e decât casier, și cu acest Cheraru, vor să mă scoată țap ispășitor. Eu nu am furat nimic. Sunt acuzat de furt pe nedrept”.
 

Am contactat Biroul de presă al IPJ Suceava, care, prin vocea inspectorului-principal Alin Botezatu, ne-a informat: „Este o plângere împotriva numitului Pușcașu, care este în curs de cercetare. Deocamdată nu vă putem oferi date care să confirme sau să infirme o anume infracțiune. Pe măsura înaintării anchetei vom oferi opiniei publice și răspunsuri”. Primarul Gheorghe Tiron, evaziv (mi s-a părut) și totuși implicat, „atât cât îi permite funcția”, în problemă: „Eu i-am zis domnului Pușcașu să vină dimineață la Primărie, să văd despre ce e vorba. Văd că a preferat să meargă la ziar. E dreptul lui. Dar, ceea ce vă pot spune, în momentul de față, e că, în calitate de organ al administrației publice locale, aștept finalizarea anchetei. Mă acuză cineva de ceva? Cât îmi permite funcția, am încercat să mă implic pentru rezolvarea situației. Poliția are ultimul cuvânt”. Ultimul căruia, în materialul de față, îi acordăm ultimul cuvânt, dat fiind faptul că a fost primul care ne-a semnalat existența unei posibile fraude într-o comună lovită de calamitate, este Mihai Pușcașu: „Dacă Poliția, primarul ar vrea, ar găsi acel lemn unde se găsește. Nu e greu pentru nimeni. Eu nu am furat nimic. Sunt nevinovat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: