De azi încep „Zilele comunei Boroaia”

Timp de 4 zile, oamenii acestei localități își vor aminti de înaintași, vor cinsti școala și dascălii ei, își vor aduce aminte de Boroaia de ieri și se vor reîntâlni cu fii satului
Începând de astăzi și până pe 4 iunie, comuna Boroaia este în sărbătoare cu ocazia desfășurării celei de a doua ediții a „Zilelor comunei”. Locuitorii din cele 5 sate componente, Boroaia, Bărăști, Moișa, Săcuța și Giulești, vor începe seria manifestărilor astăzi, la ora 11.30, cu o sfântă rugăciune la mormântul părintelui Ilarion Argatu, cel al cărui trup, înhumat acum 7 ani, a fost găsit neputrezit și la care au venit să se roage mii de pelerini din toată țara. Boroienii nu-și uită eroii! De aceea, la ora 12, ei își vor cinsti vitejii semănați de istorie pe câmpurile de luptă la monumentul ridicat în cinstea lor la Boroaia.
 

Acest moment va fi susținut și prin prestația corului reunit al școlilor din comună. La ora 14, încep distracția și voia, bună cu care sunt responsabili artiștii Ansamblului „Rapsozii Botoșaniului”. Ziua de mâine este dedicată în exclusivitate școlii, cea de astăzi și cea de ieri. Manifestările desfășurate în incinta Școlii Generale „Vasile Tomegea” conțin, printre altele, o comunicare cu tema „În școală și educație se află mântuirea neamului” și o întâlnire cu parfum de aducere aminte între actualii și foștii elevi ai școlii „Vasile Tomegea”. Sâmbătă, 3 iunie, va fi zi plină. La ora 9, în mod oficial, la Căminul Cultural se va constitui Asociația Social-Culturală „Vasile Tomegea”, sub deviza „Prin unitate spre cunoaștere”. La ora 10 va avea loc simpozionul „Boroaia ieri, azi și mâine”, ca începând cu ora 11 părintele Alexandru Argatu să vorbească auditoriului, tot în Căminul Cultural, despre dragostea învățătorului Vasile Tomegea și contribuția sa la ridicarea bisericii din Boroaia. În aceeași zi, conform unui obicei ce durează nu numai de la ediția de anul trecut, fii satului plecați în țară și deveniți peste ani oameni cu nume și renume, se vor întâlni să depene amintiri și să povestească ce au realizat în anii din urmă. Elevii școlilor din comună vor susține apoi un program artistic. Ultima zi de sărbătoare, duminică, va fi dedicată sportului și distracției. De la ora 13, boroieni de toate vârstele se vor întrece în diferite com-petiții sportive pe stadionul „Unirea”, dar numai până la ora 15. Imediat după aceea, sunt așteptați la Boroaia musafiri de seamă, cum ar fi ar-tiștii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” dar și dulcelul și popularul cântăreț ce nu se sfiește să cânte pe o scenă de la țară, Fuego.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI