Procesele IȘJ Suceava

O profesoară de chimie a dat în judecată IȘJ pentru că a demis-o din învățământ, deși ea nu mai trecuse pe la școală de vreo 15 ani.
Povestea profesoarei care a funcționat ca titulară la Școala din Moldovița este mai mult decât hazlie. Potrivit inspectorului general Petru Carcalete, acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă întrucât lipsise nemotivat de la școală, o perioadă îndelungată. Anul trecut, la circa 15 ani de la demiterea ei și de când nu mai trecuse pe la catedră, profesoara a revenit în peisajul învățământului sucevean dând în judecată IȘJ și solicitând titulatura înapoi. „Anul trecut a mai fost un proces cu ea, a dat în judecată IȘJ invocând viciul de procedură. A câștigat și a trebuit s-o încadrez ca titulară, cu 1 septembrie 2005, dar iar a lipsit și am înaintat procedura completă pentru desfacerea contractului de muncă. Ea a contestat-o în instanță, dar ce mai invocă acum nu știu”, a declarat ieri Petru Carcalete. IȘJ Suceava are pe rol în total 4 procese, unul fiind cel menționat mai sus.
 

Alaltăieri, instanța s-a pronunțat în favoarea fostului inspector IȘJ Ioan Maxim, care a dat în judecată instituția motivând că i s-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv, întrucât nu a semnat niciodată un contract de muncă pe perioadă determinată. Ioan Maxim a fost inspector IȘJ cu mulți ani în urmă, dar a revenit în mandatul actual, stând pe post doar 6 luni. El a cerut instanței să fie repus în drepturi, precum și plata din urmă a tuturor drepturilor salariale și a câștigat, urmând ca, eventual, IȘJ să facă contestația în termen de 15 zile. IȘJ a primit ieri pronunțarea în procesul cu un alt profesor, de limba engleză, titular la Colegiul de Informatică. Șeful IȘJ a spus despre acesta că în anul școlar 2004-2005 a solicitat concediu fără plată, iar ulterior și-a dat demisia. Decizia de desfacere a contractului de muncă i-a fost adusă la cunoștință în ianuarie 2005, iar el a contestat-o în luna martie, cerând să fie din nou angajat ca titular pe postul respectiv. El a motivat că atunci când a semnat demisia fusese influențat de starea precară de sănătate. Instanța i-a respins contestația, considerând că e tardivă. Celelalte două procese aflate pe rol sunt cu foștii directori de la școlile din Mă-lini și Ciprian Porumbescu, demiși de IȘJ din cauza unor probleme financiare – primul – și pentru faptul că lipsea de la școală, al doilea. Ambii au acuzat IȘJ că nu a inițiat în termenul legal procedura de eliberare din funcție.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: