Ecou la articolul de sâmbătă

Prefectura numește o comisie de anchetă

O comisie a Prefecturii Suceava a început, luni, o anchetă în legătură cu dezbaterile din Consiliul Local Siret privind înființarea a două case de tip familial pentru bolnavi neuropsihici, care au avut un caracter defăimător la adresa persoanelor cu dizabilități. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că a dispus ca procesul-verbal de ședință, dar și înregistrarea ședinței să fie preluate și analizate de comisia de anchetă a Prefecturii, în condițiile în care, în cadrul ultimei ședințe a CL Siret, au fost făcute afirmații cu caracter discriminatoriu la adresa unei categorii de persoane care se bucură de o protecție specială. Situația de la Siret a făcut obiectul articolului „Consiliul Local Siret a luat foc!”, apărut în ziarul nostru de sâmbătă.
 

Vă reamintim deci că CL Siret a dezbătut în ultima ședință un proiect de hotărâre privind alocarea unui teren în vederea construirii, de o fundație, a unor case tip familial pentru bolnavi neuropsihici. În cadrul discuțiilor, mai mulți consilieri locali din diferite partide, dar și viceprimarul orașului, s-au opus adoptării proiectului, în argumentația lor fiind aduse jigniri acestei categorii de bolnavi. Un consilier local a susținut că aceste persoane trebuie mutate în afara orașului, un altul că sunt prea puțini oameni normali pe acea stradă, iar viceprimarul că fundațiile au preluat din spitalul de neuropsihici doar copiii cei mai buni, în timp ce „în spital am auzit că au rămas legumele și nebunii, pe care nu-i vrea nimeni”. Prefectul de Suceava consideră că aleșii din Siret care au făcut acest tip de aprecieri la adresa bolnavilor neuropsihici ar trebui să-și dea demisia de onoare din funcțiile deținute. „Gândirea lor este departe de cea a unor aleși dintr-o țară care va deveni curând membru al Uniunii Europene și pune în pericol efortul unei întregi nații”, a spus dl Onofrei. El consideră că cea mai mică pedeapsă pentru aceste persoane este să fie sancționați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că aceștia, ca persoane publice, au o atitudine periculoasă. Dl Orest Onofrei a mai spus că, în acest caz, s-a vorbit și de grupuri de interese privind res-pectivul teren care urma să fie atribuit în vede-rea construirii de case de tip familial pentru îngrijirea bolnavilor. „De aceea am solicitat analizarea cu atenție a înregistrării audio a ședinței, pentru că se aduc acuzații foarte grave și s-ar putea ajunge la cercetări penale”, a spus dl Onofrei. Domnia sa consideră că la Siret „s-a creat un grup transpartinic, care nu mai are probleme de incompatibilități politice sau de altă natură”, cei vizați fiind un consilier local PD, un consilier local PNL și viceprimarul PSD.

Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI