Suceava… (aproape) nostalgică

Aproximativ jumătate dintre locuitorii municipiului Suceava sunt nostalgici după vremurile comuniste din perioada de dinainte de Revoluția din 1989. 47% dintre sucevenii care au răspuns la un sondaj de opinie realizat în perioada 11 – 19 mai 2006 consideră că înainte de 1989 se trăia mai bine, în timp ce doar 29% din respondenți sunt de părere că se trăia mai rău. 50% dintre suceveni cred că persoanele care au făcut parte din structurile de conducere ale Partidului Comunist sau din cele ale fostei Securități ar trebui să se retragă din viața publică. Împotriva acestei idei s-au pronunțat doar 20% dintre subiecți, în timp ce restul de 30 % încă nu au o părere formulată asupra acestui subiect.
 

Angela Zarojanu îl surclasează pe Marian Ionescu Conform sondajului realizat de HEXIS Consulting, la comanda site-ului news-bucovina.ro, activitatea primarului Ion Lungu este considerată ca fiind foarte bună de 10% din suceveni și bună de alți 56%, nemulțumiți fiind doar în proporție de 32%. Viceprimarul Angela Zarojanu l-a devansat semnificativ, cu 10 procente, pe colegul său Marian Ionescu, la notarea pentru activitatea depusă în slujba sucevenilor. Sucevenii con-sideră că activitatea Angelei Zarojanu este foarte bună (3%) și bună (42%) în timp ce pentru Marian Ionescu 3% au votat cu foarte bine și doar 32% cu bine. Ministrul agriculturii Gheorghe Flutur este notat de peste 60% dintre suceveni cu foarte bine și bine, pentru activitatea depusă, în timp ce președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, este notat cu foarte bine de 4% și cu bine de 39% dintre respondenți. Conservatorii, doar 1 la sută. În municipiul Suceava, Alianța D.A. adună actualmente 30% din intențiile de vot, PSD 21%, PRM 11%, surpriza cea mare fiind PNG, care are 7% din intenția de vot a sucevenilor. Surprinzător este și scorul de doar 1% deținut de Partidul Conservator, în condițiile în care această formațiune are un senator de Suceava, a obținut trei mandate în Consiliul Local, un post de subprefect al județului și unul de director al unei instituții descentralizate. Președinte – Traian Băsescu Sucevenii l-ar vota în proporție de 30% pentru funcția de președinte al României pe Traian Băsescu, 11% pe Mircea Geoană (liderul actual al PSD), 11% pe Corneliu Vadim Tudor (președintele PRM) și 12% pe Gigi Becali (liderul PNG). Actualul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu ar fi votat de 6% din suce-veni în timp ce fostul premier Adrian Năstase – de 8%, iar liderul PIN, Cosmin Gușă – de 4 % dintre suceveni. Sondajul a fost realizat pe un eșantion re-prezentativ de 1058 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: