Clădirea CCD, în pericol de prăbușire

Conform directorului Traian Duminică, lucrările de consolidare ar costa cam cât construirea unui nou sediu > Actualul sediu are peste 100 de ani
Directorul Casei Corpului Didactic Suceava, prof. Tra-ian Duminică, a declarat ieri că intenționează să înceapă demersurile pentru rezolva-rea situației clădirii în care se află instituția, aflată în stare avansată de degradare și în pericol de a se prăbuși. Dl Du-minică a precizat că ar exista soluția consolidării clădirii, dar el preferă varianta con-struirii unui sediu nou, pe un teren aflat în vecinătatea unei școli, întrucât consolidarea ar costa cam tot atât cât constru-irea, circa 15 miliarde. „Nu pot spune exact cam cine ar putea rezolva problema. Ar putea da bani Consiliul Jude-țean sau MEC, prin programul de investiții. Eu aș dori un sediu nou care ar costa cam 15 miliarde. Ar trebui să fie asta dorință din partea tuturor să se rezolve situația, din par-tea IȘJ, Primăriei și CJ”, a spus prof. Traian Duminică.
 

Clădirea în care funcționează acum CCD este veche de peste 100 de ani, aparține pa-trimoniului Primăriei Suceava și este administrată de CN „Ștefan cel Mare”. Directorul CCD a descoperit fisuri a-dânci în zidurile clădirii, recent, când a vrut să amenajeze demisolul. Un expert chemat la fața locului a precizat că există riscul prăbușirii. Dl Du-minică a sesizat IȘJ, CJ și Pri-măria Suceava despre situație, urmând să reia demersurile. Precizăm că instituția funcțio-nează din 1990 în casa donată de Vasile Cocârlă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: