Fotbal, Divizia B

„Pace și prietenie“, pe Areni

Profitând de destinderea Ceahlăului, echipă deja promovată în A, sucevenii au obținut victoria cu 1-0 > Fostul sucevean Baicu l-a trimis la spital pe Sitaru, după ce, la o fază, l-a lovit puternic în zona capului
Sâmbătă, pe Areni, cu peste 5000 de suceveni în tribune, fotbaliștii de la Cetatea Suceava s-au liniștit definitiv în ce privește rămânerea lor în Divizia B. Jucând ambițios în deschiderea partidei și ajutați de destinderea cu care adversarii de la Ceahlăul Piatra Neamț au abordat inițial partida, au învins cu scorul de 1- 0. Meciul s-a desfășurat în marea lui parte într-o atmosferă de caldă amiciție. Ceahlăul era deja promovat în Divizia A, cu mai multe etape în urmă, în timp ce sucevenii scăpaseră de grijile retrogradării din etapa a XXVI-a. „Pace și prietenie” ar fi putut fi deviza sub care a trecut majoritatea timpului de joc, poate și pentru faptul că în echipa Ceahlăului, antrenată de Marin Barbu, îndrăgitul „Magiun”, fost antrenor al Forestei, s-au regăsit și foști jucători ai Sucevei, Baicu, Goian și Nemțeanu.
 

Dacă la toate acestea mai conta că directorul executiv al Ceahlăului, Mircea Crainiciuc, a fost ani de zile un activ și important om de fotbal la Suceava, spectrul amical sub care s-a jucat sâmbătă pe Areni este complet… Sucevenii au avut prima ocazie de gol prin Prisacă, care a trimis o minge cu capul, puțin peste poarta nemțenilor. Gazdele, însă, n-au promovat degeaba în Divizia A și, deși au jucat lejer, s-au impus prin valoare, anulând multă vreme tentativele de gol ale fotbaliștilor de la Cetatea. În minutul 37, gazdele au înscris din postura lor preferată – o fază fixă. Lovitura de colț executată bine de Băsăscu, reluată spre poartă, a fost respinsă greșit de portarul nemțenilor, Vasile Prisacă. Fratele său, însă, Vlad Prisacă, nouarul sucevenilor, nu l-a iertat și i-a servit-o, fără dușmănie, pentru 1-0. După pauză, spiritele de luptă s-au potolit, fotbaliștii Cetății părând a nu mai forța dincolo de acest rezultat, iar gazdele, deși conduse, fiind deja cu gând în Divizia A. La 20 de minute însă după reluarea partidei, atmosfera în teren a luat o turnură nedorită. Lucian Goian primește al doilea cartonaș galben și este nevoit să părăsească terenul, dar pentru centralul Burcă, în poftă mare de alte cartonașe, nu era destul. Cinci minute mai târziu, el dictează a doua eliminare pentru nemțeni, Alistar urmându-și coechipierul la cabine tot după un cumul de „galbene”. Meciul se „stricase” astfel, pentru că, rămași în opt oameni, fotbaliștii de la Ceahlăul devin nervoși. În ultimele minute regulamentare, Baicu îl lovește puternic, din săritură cu capul, pe Sitaru și aproape îi face o gaură în spatele urechii. Miile de spectatori au privit cum suceveanul, căzut la pământ, zbătându-se în spasme de durere, era transportat apoi la spital, cu ambulanța. Avea să aibă noroc, fiind vorba doar de o contuzie puternică, ce-l va scuti de efort măcar o săptămână. Cu cele trei puncte obișnuite în fața Ceahlăului, Cetatea Suceava poate intra, virtual, în vacanță, pentru că niciun rezultat de acum încolo n-o mai poate îngrijora.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: