La Atena, cel mai bun punctaj obținut vreodată de România la Eurovision

În finala Eurovision Song Contest, desfășurata, la Atena, Mihai Trăistariu a adus României cel mai mare punctaj obținut vreodată în istoria participărilor țării noastre la această competiție – 172 de puncte. România s-a clasat astfel pe locul al patrulea, după Finlanda, Rusia și Bosnia și Hertegovina, devansând Suedia, considerată și ea una dintre favorite. România a primit punctajul maxim de la Moldova și Spania și nu a primit nici un punct de la Monaco și Olanda, informează un comunicat al TVR. Această ediție a concursului a fost plină de surprize, de la început până la sfârșit, culminând cu poziționarea pe primul loc a trupei de rock Lordi (Finlanda). „Sunt fericit că am reușit să mențin România în topul celor mai bune țări de la Eurovision și să aduc, totodată, cel mai bun punctaj din istoria participării noastre la acest concurs.
 

Am crezut și cred în continuare în Tornero și acum sunt mai sigur ca niciodată că va avea succes oriunde în Europa. Am deja antamate concerte în Grecia și la Stockholm, în vara asta. Am reușit să iau puncte de la țări care niciodată nu au punctat prestațiile reprezentanților noștri. Sunt foarte, foarte fericit!’, a declarat Mihai Trăistariu. „Rezultatul este o surpriză nu numai pentru mine, ci pentru toți cei care urmăresc Eurovision de ani de zile. O trupa rock să câștige Eurovision… e o opțiune stranie pentru publicul care gustă acest gen de show. Mihai și dansatorii din Big Bounce au făcut cu adevărat spectacol pe scena de la Atena, au ridicat mii de oameni în picioare și au făcut o sala întreagă să cânte melodia Tornero. Este cel mai bun punctaj pe care l-am obținut vreodată la Eurovision, deci suntem în continuare pe drumul bun”, a declarat Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision. Interpreta Anna Vissi (Grecia) i-a spus lui Mihai că propunerea ei de a face împreună un duet rămâne valabilă, iar compozitorul melodiei Everything deja i-a propus lui Trăistariu să colaboreze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: