Deputata Mirela Adomnicăi consideră că ministrul agriculturii ar trebui să demisioneze sau să fie demis

Motivul? Modul în care gestionează criza legată de gripa aviară
Deputata PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, ieri, că sumele de bani cheltuite pentru prevenirea răspândirii gripei aviare sunt mai mari decât cele pentru intervenții la inundații și, cu toate acestea, focarele de gripă aviară apar în multe zone ale țării. Domnia sa a declarat, într-o conferință de presă, că ministrul agriculturii, dl Gheorghe Flutur, ar trebui să demisioneze din funcție sau să fie demis de premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru modul defectuos în care gestionează criza legată de gripa aviară și pentru eșecul privind pregătirea domeniului agriculturii în vederea aderării la Uniunea Europeană.
 

Ea a spus că, din informațiile pe care le are, sumele de bani cheltuite pentru intervenții la inundațiile care au afectat mai multe județe ale țării sunt mai mici decât cele pentru pre-venirea răspândirii gripei aviare: „Am cerut ministrului agriculturii să prezinte o situație cu toate cheltuielile le-gate de prevenirea răspândirii gripei aviare, atât pe total, cât și detaliat, privind sumele plă-tite pentru despăgubiri sau pentru măsurile de preve-nire”. Ea a adăugat că a cerut și Ministerului Mediului să prezinte o situație cu fondurile cheltuite la intervenții la inun-dații. Dna Adomnicăi con-sideră că „cineva trebuie să răspundă” față de modul de-fectuos în care s-a gestionat criza gripei aviare, apreciind că în prezent se asistă la „o bâlbâială” a autorităților. Ea a apreciat că dl Flutur trebuie să răspundă pentru această si-tuație, arătând că ministrul agriculturii a gestionat și pri-ma criză determinată de apa-riția gripei aviare. „Nu am au-zit atunci de domnul Agafiței”, a mai spus dna Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: