Titlul „Doctor Honoris Causa“ pentru profesorul ieșean Ștefan Avădanei

Corpul profesoral al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va conferi titlul Doctor Honoris Causa prof. univ, dr. Ștefan Avădanei, de la Universitatea Al. I. Cuza” din Iași, în cadru festiv, astăzi, de la ora 14, în Aula Magna a Universității. Comisia de evaluare și acordare a titlului a fost condusă de rectorul universității sucevene, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, având ca membri distinși profesori de la catedrele de limba și literatura română, limba și literatură engleză din universitatea noastră, în frunte cu decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Ion-Horia Bîrleanu, dar și de la universități din Cluj, Timișoara și București.
 

Potrivit informațiilor furnizate de conf. univ. dr. Luminița Elena Turcu, șeful Catedrei de Limba și Literatura Engleză de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării Suceava, profesorul Ștefan Avădanei este „un nume prestigios în spațiul științific și cultural românesc, un specialist de marcă și o autoritate de necontestat, atât pe plan național, cât și internațional în domeniul anglisticii și americanisticii”. Prof. Avădanei este cunoscut prin activitatea sa de critic și teoretician literar, de eseist și traducător și pentru activitatea sa didactică prestigioasă. Ștefan Avădanei s-a născut în 1946 la Dumești, Iași, a studiat la Liceul C. Negruzzi” din Iași, apoi la Facultatea de Filologie, secția engleză-română, a universității ieșene. În 1976 a obținut titlul de doctor în filologie al Universității Cluj Napoca, iar din 1966 funcționează la Universitatea Al. I. Cuza Iași, unde a ocupat poziția de prorector în perioada 1998-2003.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: