Un maxi-taxi plin cu pasageri s-a izbit violent de un stâlp de beton

În urma accidentului, 9 persoane au fost transportate la Spitalul Județean > Deși poliția încă nu s-a pronunțat cu privire la cauzele accidentului, victimele susțin că vinovat se face șoferul de maxi-taxi, care ar fi avut viteză excesivă
Un grav accident de circulație s-a petrecut ieri pe Calea Unirii din Suceava. Traficul rutier a fost îngreunat ore în șir după ce un maxi-taxi, care transporta călători, s-a izbit de un stâlp de beton al rețelei de iluminat public, acroșând cu spatele un VW. La fața locului s-au deplasat echipajele poliției rutiere și SIAMUD-ul care a transportat victimele la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou”. “Nu s-au stabilit cauzele accidentului. Șoferul maxi-taximetrului ne-a spus că a intrat în balans”, ne-a declarat Anca Iacob, agent principal din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Suceava.
 

Martorii aflați la fața locului ne-au declarat că totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă și nu au putut să vadă mare lucru. “S-a auzit o bufnitură puternică. Am văzut geamurile microbuzului sparte. Oamenii erau disperați, încercau să iasă care cum puteau. M-a uimit totuși rapiditatea cu care au intervenit cei de la SIAMUD. Chiar s-au mișcat repede. În ceea ce privește vinovații, nu cred că sunt în măsură să judec”, ne-a spus M.N, martor la accident. 9 victime transportate la spital În maxi-taximetru se aflau 9 pasageri, cu vârste cuprinse între 27-70 de ani. Oamenii se îndreptau spre cartierul Burdujeni, când, se pare, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, izbindu-se de un stâlp de beton, care, de altfel, a și căzut peste mașină. Ca prin minune, pasagerii au scăpat cu viață, ba chiar au suferit răni ușoare. “La spital au ajuns 9 persoane, care au suferit diferite contuzii. Dintre acestea doar o singură femeie a necesitat internare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spi-talului Județean, Liviu Cârlan, șeful Unității de Primire a Urgențelor. Femeia care necesită mai multe zile de spitalizare este în vârstă de 69 de ani și a fost internată în Secția Ortopedie. Victimele susțin că vinovat de producerea accidentului s-ar face șoferul autovehiculului de transport public, care ar fi avut viteză excesivă. De altfel, la Spitalul Județean a fost adus și șoferul maxi-taximetrului, Marius Cicerone Huțanu, în vârstă de 41 de ani, nu pentru că ar fi fost rănit, ci pentru a i se stabili alcoolemia. Măsuri în acest caz se vor lua abia după finalizarea cer-cetărilor. (OANA ȘLEMCO) * > Fermitate! Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că acest accident îl determină să fie mult mai ferm în acțiunea de limitare la 30 la sută a actualului număr de operatori de maxi-taxi care circulă în municipiu. (M.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: