Suspiciune neconfirmată de gripă aviară

Medicii sanitar-veterinari suceveni au înlăturat temerile privind prezența virusului aviar în Bazinul Dornelor. Sâmbătă, un anonim din Dorna Arini a semnalat prezența unui cadavru de rață sălbatică pe râul Bistrița, reclamând, de asemenea, mortalitate avicolă în gospodăriile populației. Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară, dr. Petrea Dulgheru, s-a deplasat în zonă însoțit de reprezentanți ai poliției, efectuând primele cercetări. Probele preluate au fost analizate în autolaboratorul DSVSA, chemat de urgență de la Suceava. În urma testării imunocromatografice rapide, rezultatele s-au dovedit negative. Potrivit dr. Dulgheru, rața sălbatică a murit ca urmare a cangrene la un picior fracturat și a hemoragiei interne.
 

Sanitar-veterinarii suceveni au examinat și patru leșuri de găini din cotețul unui localnic, constatându-se că păsările au sucombat după o micoplasmoză respiratorie cronică. Conducerea DSVSA atrage atenția proprietarilor de zburătoare să respecte măsurile privind prevenirea și combaterea gripei aviare. Păsările din alte județe pot fi vândute doar cu aprobarea DSVSA Suceava și numai în locurile special stabilite în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: