Patru gospodării cuprinse de flăcări, la Măneuți

Propagarea incendiului în vecini s-a făcut pentru că pompierii au fost anunțați cu întârziere > Trei proprietari au casele distruse de focul care a făcut scrum aproape 325 mp de anexe gospodărești
Patru gospodării din Măneuți au fost cuprinse vineri de flăcări, din cauza focului lăsat nesupravegheat într-o sobă metalică amplasată în apropierea unei anexe gos-podărești. Pentru stingerea incendiului, care se manifesta foarte violent la sosirea pompierilor, a fost nevoie de forțele reunite ale detașamentelor militare din Rădăuți, Siret și Solca și cele ale servi-ciilor voluntare din Gălănești și Bilca, care au luptat, cu adevărat eroic, pentru salvarea a cât mai mult din gospodăriile în flăcări. Militarii și voluntarii ar fi reușit probabil să facă mult mai mult, dacă ar fi fost anunțați de localnicii din Măneuți, la prima manifestare evidentă a focului.
 

Din păcate, anunțarea evenimentului s-a făcut cu întâr-ziere, astfel că, la sosirea pompierilor, pălălaia cuprinsese aproape 500 mp din locuințele și anexele gospodărești, construite aproape una de alta, ale lui Ion I., Valeria S., Gheorghe C. și Veronica S. Și pornea deja spre alte gospodării învecinate… Furtunurile și forțele umane ale grupelor operative militare și civile de pompieri au stins focul după 5 ore de la anunțarea lui. Au ars acoperișurile a 3 case, pe o suprafață de 172 mp, bucătăriile de vară, adăposturile de animale și magaziile tuturor celor patru gospodării implicate, acareturi întinse pe aproape 325 mp. S-au făcut scrum destule bunuri casnice, dar și 15 mc de cherestea. În total, pierderile evaluate chiar de proprietari se ridică la 23.000 lei noi. După acest eveniment, pompierii militari suceveni transmit gospodarilor din mediul rural solicitarea ca, în ca-zul unor evenimente neprevăzute, să pună mâna pe telefon și să sune la 112 cât de repede se poate, pentru că, în cazul unui incendiu, fiecare minut contează. În situația de mai sus, un telefon dat în timp util ar fi redus foarte mult efectele produse de foc, acesta putând fi izolat înainte de a se mai întinde la alte gospodării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: