O cruce stângace

În zadar ne dăm mari cunoscători ai sufletului omenesc, în zadar ne mândrim cu experiența noastră, de fiecare dată când vine vorba de altcineva, de boala unui prieten sau de vreo situație delicată în care se află un cunoscut, nu știm ce să spunem, nu găsim cuvintele potrivite pentru a-l încuraja și parcă de fiecare dată ne dovedim mai slabi decât cel aflat la necaz. Puțini sunt cei care găsesc vorbele potrivite, rari sunt oamenii care nu fug, rămânându-ți aproape, de negăsit parcă sunt cei care rezonează cu tine în clipe decisive. Ai sperat, ai crezut cu toate fibrele ființei tale că există undeva un om mai puternic decât tine, dar, la urma urmei, el s-ar fi putut dovedi mai vulnerabil decât tine.
 

Mălina Anițoaie

Președintele Traian Băsescu este suferind. O scriu ziarele cu litere de-o șchiopă, răii parcă ar vrea să facă din asta o chestiune politică, Mircea Dinescu creionează pamflete cu haz răsuflat, poetul se pricepe la scris, marinarul la condus și pe vremi de furtună, liberalii râd la gluma intelectuală, dar șchioapă. Traian Băsescu nu mai poate fi vesel, îmi pare rău, avea și hohotul lui de râs un Dumnezeu, deși Președintele nu s-a vrut niciodată Mesia… Traian Băsescu e totuși un om, am uitat cu toții asta, alte popoa-re se roagă în fața ferestrei unde președintele se află, fe-rească Sfântul, în suferință. Noi, românii, ascultăm cu urechile înfundate programele de știri: “Președintele va suferi o operație…”. E doar un fapt banal, vor spune unii, scuturând plictisiți din cap. Eu îmi fac stângaci o cruce mare și mă rog în felul meu ca Traian Băsescu să nu-și piardă niciodată zâmbetul…

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: