MDRI se înșală amarnic

Este concluzia atât a „opoziției”, cât și a „puterii” sucevene
O comisie guvernamentală care a verificat situația copiilor cu dizabilități din două centre sucevene, în urma raportului Mental Disability Rights International (MDRI) nu a constatat nereguli. Declarația a fost făcută ieri seară de președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, care a spus că, în urma controlului, comisia guvernamentală a constatat că în cele două centre sucevene unde sunt îngrijite persoane cu dizabilități nu sunt nereguli și că „se merge pe linia reformei”. El a arătat că MDRI a mediatizat un caz de la Sasca Mică, unde una dintre persoa-nele instituționalizate, care este agresivă, era în acel moment imobilizată pentru că amenința că se aruncă pe geam.
 

„În rest, lucrurile sunt în regulă și în conformitate cu ceea ce presupune reforma în domeniu”, a mai spus dl Mîrza. Domnia sa consideră că în raportul MDRI prezentarea situației din centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități „este exagerată și făcută tendențios”. La rândul său, senatorul PNL de Suceava, dl Tiberiu Prodan, care a condus un proiect de reintegrare a copiilor bolnavi neuropsihic de la Siret a declarat că îngrijirea acestor persoane în Siret este „un model” care trebuie urmat. „Colaborarea pe care am avut-o cu societăți caritabile din străinătate au lăsat în urmă lucruri bune. Personalul știe cum să acționeze, cum să se comporte”, a explicat dl Prodan. Senatorul a subliniat că, în urmă cu o săptămână, la Siret a fost și Cardinalul Sco-ției, care a promis că va spri-jini un proiect vizând un centru pentru 90 de adulți și alte două centre de câte 30 de locuri. „Proiectul pe care l-am demarat cu mulți ani în urmă la Siret și care a fost proiect pilot pentru România este o reușită”, a mai spus dl Prodan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: