Comisarii Gărzii Financiare, în grevă pentru două ore

> Greviștii cer aprobarea statutului comisarului Gărzii Financiare
Lucrătorii Gărzii Financiare Suceava, la fel ca și colegii lor din întreaga țară, au făcut ieri grevă între orele 8.30-10.30. Cu alte cuvinte, timp de două ore, agenții economici au răsuflat ușurați, știind că nu vor avea parte de controale. Potrivit declarațiilor șefului Gărzii Financiare Suceava, 19 comisari ai Gărzii Financiare fac parte din Sindicatul Funcționarilor Publici. „Eu nu am dreptul să intru în grevă, dar cei 19 comisari ai Gărzii Financiare Suceava au semnat pentru declanșarea acțiunilor de protest”, ne-a declarat dl Vartic.
 

Motivul principal al declanșării protestului constă în neaprobarea statutului comisarului Gărzii Financiare, document ce ar conferi comisarilor statutul de funcționar public cu regim special, asemenea polițiștilor. Greviștii cer și asigurarea dotărilor necesare desfășurării activității, plata orelor suplimentare și nu în ultimul rând protecția comisarului Gărzii Financiare în activitatea pe care o desfășoară. Dacă Guvernul nu le va aproba revendicările, protestatarii sunt deciși să declanșeze greva generală pe 18 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: