La frontiera comună a județului Suceava cu Regiunea Cernăuți

Proiect european de mediu

Județul Suceava și Regiunea Cernăuți vor colabora în scopul promovării de proiecte transfrontaliere de mediu. Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului „Implementare politici de mediu” al Agenției pentru Protecția Mediului, Iluță Cocriș, după consumarea workshop-ului „Noi provocări pentru cooperare transfrontalieră la noile granițe de est ale UE”, în cadrul căruia s-au purtat discuții și pe marginea dezvoltării durabile a zonelor din statele aflate de o parte și de alta a viitoarei granițe a Uniunii Europene. Potrivit dlui Cocriș, este vorba despre o primă fază de identificare a proiectelor, unul dintre acestea, propus de partea română, referindu-se la introducerea de sisteme de colectare-selectivă a deșeurile din localitățile de frontieră din România și Ucraina.
 

„Este vorba despre un proiect complementar, «în oglindă», privind colectarea selectivă, depozitarea și incinerarea deșeurilor conform directivelor europene de mediu. Degeaba UE implementează directivele de mediu până la granițele ei – și rezolvate de țara noastră, mai devreme sau mai târziu, conform negocierilor -, dacă imediat după graniță nu se respectă nici o normă comunitară”, arată șeful Serviciului „Implementare politici de mediu”, menționând că, astfel, de cealaltă parte a graniței, se va crea o zonă de trecere progresivă la standardele europene de mediu. Proiectul va fi depus la Biroul de integrare al Consiliul Județean, în vederea aprobării. Iluță Cocriș precizează că sunt avute în vedere, de asemenea, proiecte de reducere a poluării atmosferei de către autovehicule, de protejare comună a celorlalți factori de mediu, precum și de gestionare a sub-stanțelor și produselor periculoase.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: