Infrastructura rutieră județeană, decimată de transportatorii grei

Pe porțiuni întregi de drumuri județene nu se mai poate circula din cauza că acestea au fost distruse de autovehiculele care nu respectă sarcina maximă admisă pe osie
Echipe mixte formate din reprezentați ai Direcției de Drumuri din cadrul Consiliului Județean și ai Poliției bat județul pentru a-i depista pe transportatorii care, neautorizându-se sau nerespectând sarcina pe osie, atentează la integritatea infrastructurii rutiere. Măsura a fost dispusă după ce pe adresa executivului județean s-au primit zeci de plângeri, potrivit cărora, pe anumite porțiuni de drumuri județene nu se mai poate circula din cauza stării proaste în care acestea se află. Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, a dispus efectuarea de verificări pe mai multe trasee din județ, sarcina pe osie fiind măsurată cu cântarul electronic special din dotarea instituției.
 

Astfel, din 42 de autocamioane controlate zilele acestea, 21 depășeau gabaritul autorizat. „Se constată că mașini cu gabarit depășit, implicit cu încărcătură foarte mare, contribuie din plin la distrugerea infrastructurii județene. Nu este admis ca, din bani publici, să se facă eforturi pentru ca drumurile să fie într-o stare corespunzătoare și oameni cu interese proprii să nu respecte legea, să nu se autorizeze și să se încadreze în prevederile legale ce reglementează acest domeniu”, a declarat dl Mîrza, precizând că transportatorii neautorizați riscă amenzi între 10 milioane lei vechi și 60 milioane lei vechi. Șeful administrativului județean a precizat că termenul limită pentru autorizare este finele lunii mai, după care „se va iniția o campanie și mai puternică”. „Cu 1 iunie se vor declanșa acțiuni complexe, zi și noapte, și se va trece la aplicarea de sancțiuni din cele mai drastice”, a încheiat dl Mîrza. Potrivit legislației în vigoare, în momentul în care, din anumite considerente, sunt nevoiți să circule cu încărcături peste limita aprobată prin lege, agenții economici ce prestează activitate de transport sunt obligați să solicite, de la administratorii drumurilor, o autorizație specială de transport. Documentul prevede ruta pe care se va face transportul, masa maximă a încărcăturii de transportat și suma de plătit în cazul depășirii greutății. Aceasta din urmă se stabilește în funcție de distanța pe care se va deplasa mașina și de mărimea depășirii masei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: