E.ON va investi major în refacerea rețelelor electrice

Conducerea E.ON Moldova și-a propus să investească o sumă importantă în refacerea rețelelor tensiune, întrucât a constatat că acestea reprezintă “punctele slabe ale operațiunilor noastre”, fiind foarte proaste. Directorul E.ON, Henning Probst, a precizat joia trecută, la conferința de presă de la Iași, că anul acesta se vor face investiții suplimentare de 20 milioane euro, iar cea mai mare parte din bani va fi investită în infrastructură, retehnlogizarea posturilor de transformare, înlocuirea rețelelor de joasă tensiune și îmbunătățirea nivelului de tensiune. El a spus că anul trecut s-a început, în unele orașe din Moldova, înlocuirea cablurilor subterane care nu mai fuseseră schimbate de peste 30 de ani.
 

”Noi investim acolo unde este nevoie; vom înlocui cablurile acolo unde trebuie, iar stațiile acolo unde este nevoie. Planul de investiții a fost stabilit în concordanță cu durata de viață a mijloacelor fixe – starea rețelelor – , cu cerințele licenței de distribuție și furnizare și cu principiile de dezvoltare ale E.ON Moldova. Majoritatea investițiilor se vor efectua, cu prioritate în rețele”, a declarat Henning Probst. Directorul general a mai informat că pentru viitor s-au planificat măsuri care să vină în spijinul consumatorilor. Astfel, se vor deschide noi “canale de plată” a facturilor”, prin bănci, și se vor îmbunătăți structura și calitatea operațiunilor desfășurate în casierii, inclusiv a locațiilor acestora. În județul Suceava, în 2006, E.ON Moldova intenționează să îmbunătățească nivelul de tensiune în localitățile Fălticeni, Suceava, Roșiori, Praxia, Mănăstirea Humorului, Zamostea, Dănești, Ciumulești, Tișăuți. Sunt programate lucrări legate de protecția mediului, cum ar fi înlocuirea bateriilor de condensatoare cu dielectric nociv în Ițcani și Iacobeni, înlocuirea acoperișurilor cu azbest la Vatra Dornei și Verești. Vor fi înlocuite cablurile subterane de distribuție medie tensiune la Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și vor fi reconstruite rețelele de joasă tensiune de la Milișăuți, Gulia-Dolhasca, Poiana-Zvoriștea, Frătăuții Vechi, Călinești-Arini. Vor fi modernizate posturile de transformare de la Câmpulung, Măneuți, Rădăuți, Suceava, Berchișești, Salcea. Henning Probst a mai informat că sunt programate în 2006 circa 500 de proiecte de investiții prin licitație publică, care vor cuprinde și investiții în IT hardware și software, “pentru a putea îndeplini noile cerințe impuse de piață și de standardele firmei E.ON”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: