Boala lui Băsescu, însănătoșirea lui Stolojan

Fostul președinte al PNL, dl Theodor Stolojan, este la un pas de a reveni în partid, după ce în vara lui 2004 a renunțat la funcție și la candidatura pentru președinția României, din motive de sănătate. După ce Traian Băsescu a devenit președinte al României, Theodor Stolojan a devenit consilier prezidențial, luni seară, anunțând însă pe un post de televiziune central că dorește revenirea în partid, criticând dur actuala guver-nare și, în special, pe șeful acesteia, dl Călin Popescu Tăriceanu. Dl Stolojan a vorbit în respectiva emisiune și de necesitatea coagulării unui pol de dreapta din care să facă parte PNL și PD, amintind tot mai des de necesitatea fuziunii dintre cele două partide. A-nunțul dlui Stolojan a coincis cu cel în care președintele României, dl Traian Băsescu, era declarat ca având probleme serioase cu coloana vertebrală, urmând a fi operat de hernie de disc.
 

La nivelul județului Suceava, anunțul dlui Stolojan a fost primit cu destulă răceală și a generat sentimente contradictorii. Președintele Organizației Județene Suceava a PNL, dl Ion Lungu, a salutat, marți, revenirea lui Theodor Stolojan în viața politică, subliniind însă că PNL trebuie să fie o echipă care să ducă la capăt programul de guvernare. „Salut revenirea în viața pu-blică și politică a lui Theodor Stolojan”, a spus dl Lungu. El a adăugat că speră că PNL va continua să fie o echipă care să ducă la capăt programul de guvernare. Dl Lungu a mai spus că nu poate uita că Theodor Stolojan a venit de trei ori la Suceava și l-a susținut în campania electorală din 2004, când a fost ales primar al municipiului. El consideră benefică pentru partid această revenire în prim planul vieții politice a lui Stolojan. De aceeași părere cu dl Lungu este și purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Romică Andreica, care ne-a declarat că implicarea „unui om de valoarea profesională a lui Stolojan ar fi benefică pentru PNL”. Deputatul a tras însă un semnal de alarmă cu privire la o posibilă fragmentare a partidului odată cu venirea lui Stolojan. „Ar fi cea mai mare greșeală frag-mentarea partidului. Noi avem, în momentul de față, ca principale obiective, îndeplinirea programului de guvernare al Alianței D.A., precum și integrarea în Uniunea Europeană”, a precizat dl An-dreica. Liderul organizației municipale a PNL Suceava, dl Gabriel Gospodaru, și-a exprimat scepticismul în legătură cu revenirea dlui Stolojan în PNL. „Din ce am urmărit eu, nu reieșea că dl Stolojan este foarte hotărât să revină. Domnia sa este o personalitate mare din punct de vedere politic, iar PNL ar avea nevoie de el”, a spus dl Gospodaru. Pre-ședintele liberalilor suceveni consideră că revenirea fostului candidat pentru președinția României ar fi benefică pentru partid, însă este de părere că această revenire trebuie să se facă doar cu respectarea statutului, „indiferent de valoarea celui care vine în partid”. Asta înseamnă că domnia sa nu agreează acordarea unor funcții pentru dl Stolojan în momentul de față. La celălalt pol se situează fostul vicepreședinte al PNL, dl Mihai Aurel Steiciuc, actualmente președinte al comisiei de urbanism a Consiliului Local Suceava. El consideră că dl Stolojan „a trecut din gre-șeală în greșeală în ultimele 20 de luni”, aducând din 2004 și până acum „un prejudiciu de imagine PNL-ului”. Din punctul de vedere al dlui Steiciuc întărirea dreptei nu înseamnă fuziunea PNL-ului cu PD-ul, ci „numai o coaliție de guvernare, care, întâmplă-tor, acum se numește Alianța D.A.”. Dl Steiciuc nu crede că dl Stolojan va putea beneficia de un tratament preferențial în PNL și va putea accesa funcții înalte în partid în momentul de față. Dl Steiciuc, care a pier-dut funcțiile în partid dintr-o vină care, nici până în ziua de azi, nu a fost lămurită, a spus în final că dl Stolojan “își va primi funcțiile înapoi așa cum le-am recăpătat eu”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: