Zoe Dumitrescu-Bușulenga își va dormi somnul de veci la Mănăstirea Putna

După ce plecase întâi din lume, retrăgându-se în liniște și rugăciune la Mănăstirea Agapia, acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga, a plecat vineri și de acolo, înălțându-se la cer, la Dumnezeu. Memoria noastră o păstrează fascinându-și studenții încă prin 1967-1970 cu evocări din Biblie, impresionând, în Suceava antedecembristă a fazei naționale a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, în ultimul lustru al deceniului IX, cu dorința de a se închina la mormântul lui Ștefan cel Mare.
 

Prezență de primă mărime în elita noastră culturală, despărțirea de acad. Zoe Dumitrescu Bușulenga reprezintă o pierdere grea, într-o vreme în care oamenii mari pleacă și locul lor rămâne pustiu pentru nu se știe cât timp. Starețul Mănăstirii Putna, Arhim. Melchisedec, a confirmat ziarului nostru pregătirea ceremoniei funerare, pentru mâine la amiază, în spațiul ales al sfântului locaș, conform dorinței testamentare a ilustrei dispărute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: