Pentru tineri, Guvernul oferă

Teren pentru o casă, nu pentru un ranch

De luni, Primăria Suceava va trece la darea efectivă în folosință a terenurilor gratuite pentru tineri, potrivit Legii nr. 15/2003. Până acum au fost aprobate 170 de cereri, titularii urmând a primi câte 300 mp. Primarul Ion Lungu a declarat într-o conferință de presă că au existat și voci nemulțumite de mărimea suprafeței, însă a precizat că, „și pe vremea lui Ceaușescu, la țară, se dădeau locuri de casă de doar 250 mp”. Edilul-șef spune că terenul de care vor beneficia tinerii suceveni este suficient pentru amenajarea locuinței, garajului și dependințelor. „Intenția Guvernului este de a stimula tinerii care au, cât de cât, posibilități financiare să-și construiască o casă, și nu să-și facă un ranch” (fermă – n.n.), a subliniat primarul Lungu.
 

Potrivit contractului semnat între cele două părți, beneficiarul trebuie să înceapă construirea locuinței în termen de un an de zile de la data dării efective în folosință a terenului. Contractul va fi parafat doar după obținerea tuturor avizelor necesare și a autorizației de construire, dată de la care va curge și intervalul de un în care este obligatorie demararea lucrărilor. În caz contrar, dreptul de folosință asupra terenului atribuit se retrage. Parcela de 300 mp pusă la dispoziție de municipiu va fi folosită conform contractului, schimbarea destinației fiind interzisă. În cazul vânzării locuinței, viitorul proprietar se va bucura de gratuitate doar dacă are sub 35 de ani și îndeplinește celelalte condiții ale legii. Dacă nu îndeplinește una din prevederi, va plăti chirie pe teren. Până acum, Consiliul Local a aprobat 170 de cereri de atribuire pe dealul Mănăstirii Teodoreni, pe DN 29, la ieșirea din Burdujeni, înspre Botoșani. În scopul satisfacerii unui număr cât mai mare de cereri de construire de locuințe proprietate privată, Consiliul Local a validat 3 terenuri disponibile la Legea nr. 15/2003. Acestea au o suprafață de 70.000 mp, 27.000 mp și, respectiv, 10.000 mp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: