Premieră la Facultatea de Istorie

Primul doctorat susținut și organizat la ea acasă

Primul doctorat în istorie de când funcționează Facultatea de Istorie-Geografie a fost susținut ieri dimineață la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, de acum înainte facultatea menționată având dreptul să organizeze doctorate. Aceasta reprezintă o mare realizare, întrucât, după cum ne-au precizat decanul facultății, conf. univ. dr. Mihai Lazăr, și conducătorul de doctorat, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, facultatea avea de doi ani dreptul de a conduce doctorate, dar acestea se susțineau în alte centre universitare. „Asta înseamnă dreptul de organizare a cursurilor postuniversitare – și anume studii aprofundate, un an, masterat, 2 ani și doctorat, 3 și 6 ani – catedra de istorie avându-le acum pe toate. Pentru a fi organizator de doctorate, sunt niște condiții foarte grele de îndeplinit, pe care, până acum, le îndeplineau vechile centre Iași, Cluj și București”, ne-a precizat dl Iacobescu.
 

Teza de doctorat care a fost susținută public ieri la universitate aparține asist. univ. Radu Florian Bruja, cadru didactic la Facultatea de Istorie-Geografie, intitulată „Carol al II-lea și Partidul Unic”. Ea a fost susținută în fața unei comisii al cărei președinte a fost decanul facultății sucevene, iar membri (referenți oficiali) – profesorii universitari doctori Ion Scurtu, care predă la universitatea București, fiind și prorectorul Universității „Spiru Haret”, Ioan Agrigoroaie, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și Dumitru Șandru, de la universitatea noastră. Au asistat colegi ai doctorandului, studenți, profesori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: