„Noi provocări”

În zilele de 8 și 9 mai, în punctul de trecere al frontierei Siret-Porubnoe și la Cernăuți, se va desfășura workshop-ul „Noi provocări pentru cooperare transfrontalieră la noile granițe de est ale UE”. Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Suceava, Administrația Regională de Stat Cernăuți și Centrul European pentru Inițiativă, participanți urmând a fi reprezentanții a 27 de state. Tematica abordată se referă la infrastructura de transport și de graniță CBC, dezvoltarea economică și a sectorului IMM CBC, dezvoltarea transfrontalieră sustenabilă, moștenirea socio-culturală comună și cooperarea interregională și transfrontalieră.
 

Lucrările sunt deschise prin luările de cuvânt ale secre-tarului general al Asociației regiunilor de graniță europene (AEBR), J. Gabbe, și a secretarului interimar al Convenției Carpatice, H. Egerer. Dezbaterile vor fi completate de o vizită la mănăstirile din județul Suceava, un spectacol muzical și folcloric la Organ Hall din Cernăuți, vizite la Universitatea națională, Piața centrală și la centrele culturale naționale ucrainean, polonez, german-austriac și evreiesc din Cernăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: