Evaziune de 16 milioane de lei, „articulată” după 3 ani

Procurorii rădăuțeni au început urmărirea penală împotriva administratorului unei societăți de transport de persoane din Vicovu de Sus. Cornel L., de 41 de ani, este acuzat că a băgat în buzunar bani rezultați din activitatea sa, uitând să-i mai treacă în acte, aducând statului un prejudiciu de aproape 17 milioane de lei. Puțin, ar comenta unii, dar cum statul nu iartă evaziunile fiscale nici după 3 ani, vicovanul, chiar dacă nu face pușcărie, pentru că a pus banii la loc, va avea mult de umblat cu actele la control pe la Fisc.
 

Autoritatea de Control Fiscal a Direcției Generale de Finanțe a procedat la verificări și mai amănunțite ale actelor firmei din Vicovu de Sus, pentru eventuala identificare a altor mișmașuri de același fel. În perioada octombrie 2003 – aprilie 2004, Cornel L. nu a făcut altceva decât ceea ce fac mulți transportatori internaționali de persoane, dar el a fost unul din cei „pârâți”. Societatea sa efectua transport de persoane pe între Rădăuți și Italia. Conform foilor de parcurs, autocarele trebuiau să plece pline și să se întoarcă fără călători, dar se pare că spre casă erau la fel de încărcate iar prețul călătoriei acestora intra direct în buzunarul patronului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: