Angajații de la „Sticla” – 3 luni pe liber

Cei 240 de angajați ai SC „Sticla” Fălticeni riscă să rămână fără un loc de muncă, după ce furnizorul de gaze a oprit livrarea acestuia din cauza datoriilor, de peste 10 miliarde de lei vechi. Problemele angajaților au apărut încă în urmă cu 6 luni, când salariile le-au fost acordate cu întârziere. Conform liderului de sindicat, Mihai Chițu, oamenii s-au trezit și că li se oprea din salariu între 5 și 9% (ei lucrând în acord), fără explicații. Despre patronul societății am aflat, de la liderul de sindicat, că este român, dar că are o firmă în Olanda și de aceea este mai mult plecat.
 

Dl Chițu ne-a spus că, încă de la înființarea sindicatului, patronul a amânat semnarea contractului colectiv de muncă. Acum vechiul contract a expirat, iar un altul nu a fost semnat. După ce ieri s-a întrerupt gazul, oamenilor li s-a spus că de astăzi vor sta acasă 3 luni de zile, pe motiv că au loc reparații (neprogramate) la cuptorul de ardere a sticlei. Cei mai îngrijorați sunt cei aproximativ 50 de angajați care au vârste peste 45 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: