Rămași fără obiectul muncii

Maxi-taximetriștii vor să tragă țeapă municipalității sucevene

Ei se orientează înspre transportul interjudețean de persoane, obținând, cu sprijinul ARR și al Consiliului Județean, posibilitatea aspirării călătorilor din interiorul municipiului Suceava > Primarul Ion Lungu spune că nu a fost consultat la înființarea noilor trasee și că nu va permite accesul și oprirea în stații a respectivelor microbuze Primarul Ion Lungu crede că, dată cu intenția de micșorare a numărului de microbuze din trafic, maxi-taximetriștii suceveni s-au reorientat înspre transportul de persoane în și din localitățile vecine. Edilul-șef spune că, văzându-se în dificultate, operatorii privați s-au repliat rapid, rutele parcurse de aceștia în municipiu suprapunându-se peste traseele locale, lucru care dă posibilitatea preluării călătorilor din interiorul municipiului. „Noi avem o luptă cu transportatorii de maxi-taxi și aceștia s-au gândit cu abilitate la alte trasee”, relevă primarul. Dl Lungu afirmă că acest lucru a fost posibil ca urmare a recentei hotărâri a Consiliului Județean, prin care s-au adus modificări și completări programului de transport de persoane prin servicii regulate și al celui interjudețean limitrof în județ.
 

Domnia sa susține că hotărârea introduce noi trasee, mascate, pe raza municipiului Suceava. Două dintre acestea sunt, în opinia șefului admi-nistrației sucevene, Gara Bur-dujeni-Casa de oaspeți-I-potești și Trei Movile (Moara)-Suceava-Burdujeni sat. De asemenea, un alt exemplu se referă la rutele Sălăgeni-Dum-brăveni-Suceava și Grigorești-Siminicea-Suceava, ale căror capete de linie nu sunt men-ționate. Astfel, respectivele microbuze ar putea prelua și transporta, fără jenă, între stațiile locale, și locuitorii reședinței de județ. Ocupan-tul fotoliului din Areni este deranjat întrucât Consiliul Județean, la propunerea Au-torității Rutiere Române, a aprobat suplimentarea tra-seelor de transport, fără însă ca nimeni să consulte și pri-măria. Ion Lungu a menționat că, în acest sens, va cere o în-trevedere cu inițiatorul proiec-tului, respectiv cu conducerea ARR. „Nu mi se pare corect să se facă aceste propuneri de trasee, care trec pe teritoriul municipiului Suceava, fără ca nimeni să ne consulte. Mă voi opune și nu voi permite acce-sul și oprirea acestor micro-buze în stațiile din municipiul Suceava. Se pare că există anu-mite persoane care pun în față interesele proprii și nu cele ale comunității”, a declarat e-dilul-șef Ion Lungu, făcând apel la conducerile Consiliu-lui Județean și Autorității Rutiere Române să-și dea concursul în asigurarea unui transport de persoane civilizat în reședința de județ. Dl Lungu a încheiat menționând că, într-o localitate, traseele noi pot apărea doar în condițiile în care aceasta nu este deservită de nici un mijloc de transport în comun, dacă înființează o nouă instituție de învățământ sau intră în funcțiune un nou centru industrial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: