Investiții în turismul montan

Guvernul a aprobat ieri un proiect de lege pentru completarea Programului național de dezvoltare a turismului montan, care permite demararea investițiilor pentru realizarea unor noi pârtii de schi, în zone cu potențial schiabil din Carpați și pentru reabilitarea celor existente. Investițiile vizează crearea tuturor facilitățile necesare practicării sporturilor de iarnă. Zonele care vor fi dezvoltate au fost identificate pe baza unui studiu integrat și în conformitate cu legislația din domeniul mediului și a ariilor protejate, efectuat de Autoritatea Națională pentru Turism, în colaborare cu societăți de consultanță și proiectare în domeniu.
 

Ariile respective sunt răspândite în 22 de județe ale țării. Printre acestea se numără și zona Broșteni – Câmpulung Moldovenesc – Crucea – Gura Humorului – Vatra Dornei. De asemenea, proiectul de lege elimină exceptarea de la plata taxelor pentru scoaterea definitivă din fondul forestier în cazul noilor terenuri care vor fi incluse în domeniul schiabil. Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale va modifica legislația în vigoare, în sensul reducerii taxelor pentru scoaterea din circuitul forestier a terenurilor pe care se vor construi pârtii de schi cuprinse în acest program.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI