La 156 de ani, jandarmii întineresc

De ziua lor, militarii suceveni au deschis larg porțile unității, și-au cinstit veteranii și au oferit o mostră de jandarmerie modernă Anticipându-și ziua, aniversată în fiecare an la 3 aprilie, jandarmii suceveni au petrecut ieri într-un mod aparte. Au deschis larg porțile Inspectoratului, și-au cinstit veteranii, dar mai ales au arătat de ce sunt în stare, în anul 2006, la 156 de ani de când Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de constituire a Jandarmeriei Române. Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava a vrut ca ziua festivă să fie marcată într-o manieră deosebită. La poligonul de la Mihoveni au avut loc exerciții demonstrative executate de o subunitate a unității. În fața presei și a unui grup de copii din clasa a IV-a C a Școli Nr. 1 din Suceava, jandarmii au demonstrat cum se efectuează restabilirea ordinii în cazul unui grup de suporteri violenți, cum se rezolvă profesional și eficient o tentativă de intrare forțată într-un obiectiv, păzit de ei, a unor participanți la o manifestație publică.
 

Mare succes la privitori au avut demonstrația de tehnici de auto-apărare a jandarmilor din cadrul Plutonului de acțiuni speciale, demonstrația de dresaj cu câțiva din câinii de serviciu ai Inspectoratului, dar mai ales exercițiul în care jandarmii s-au descurcat în cazul atacului asupra escortei unui transport de valori. Ceea ce pentru public a fost un show cu petarde, împușcături și cagule pe față, pentru militari a însemnat o demonstrație de profesionalism, de bună pregătire și o mică mostră din ceea ce înseamnă Jandarmeria de la Suceava. Este evident că, în sectorul operativ, epoca burților căzute peste curea a apus demult, înlocuită cu succes de cea a militarilor bine construiți și pregătiți fizic și profesional, în stare să-și îndeplinească misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice, sau, când este cazul, de restabilire a acestora. „IJJ Suceava, prin misiunile încredințate și activitățile pe care le desfășoară, are în vedere să păstreze județul la un nivel ridicat de siguranță publică și va răspunde pozitiv la solicitările societății, ori de câte ori vom fi sesizați despre comiterea de acte antisociale sau ni se va cere sprijinul” a promis lt. col. Eugen Șalar, șeful IJJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: